duminică, februarie 25, 2024

Guvern: 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelenţă, în domenii de cercetare de vârf

EconomieGuvern: 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelenţă, în domenii de cercetare de vârf

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Guvernul lansează cea mai mare investiţie făcută vreodată în cercetarea românească, 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelenţă, în domenii de cercetare de vârf.

”În premieră absolută, lansăm azi cea mai mare investiţie făcută vreodată în cercetarea românească: 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelenţă, în domenii de cercetare de vârf”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

 

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că Guvernul aprobă majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi scoală, începând din acest an, atât pentru învăţământul de stat, cât şi pentru cel particular, el precizând că la costul standard pentru cheltuieli salariale, creşterea este de 38%, cea mai mare de la introducerea acestui mecanism de finanţare.

”Aprobăm majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi scoală, începând din acest an, atât pentru învăţământul de stat, cât şi pentru cel particular acreditat” a declarat premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Marcel Ciolacu a precizat că la costul standard pentru cheltuieli salariale, creşterea este de 38%, cea mai mare de la introducerea acestui mecanism de finanţare.

Vezi si alte articole...