joi, mai 30, 2024

Guvernul a aprobat proiectul Primăriei Sectorului 5 de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare

Din OrasGuvernul a aprobat proiectul Primăriei Sectorului 5 de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare

Proiectul Primăriei Sectorului 5 pentru extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare a fost aprobat, reprezentând un avans semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii urbane și furnizarea de servicii de calitate pentru comunitatea locală.

Prin intermediul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, Primăria Sectorului 5 a solicitat finanțare pentru proiectul intitulat „Extindere și reabilitare sisteme de alimentare cu apă și canalizare pe Strada N.D. Cocea, Strada Tiparniței și Intrarea Tiparniței, Sector 5, Municipiul București”. Valoarea totală a acestui proiect de investiții se ridică la aproximativ 3,6 milioane de euro, echivalentul a 18.262.407,00 de lei. Sursa de finanțare solicitată este bugetul de stat.

„Prin Ordinul ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nr. 1246 /2022 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, proiectul depus de Primăria Sectorului 5 a fost INCLUS în program, cu suma alocată de la bugetul de stat de 18.262.407,00 lei”, a comunicat Primăria Sectorului 5.

Finanțarea adusă va genera mai multe beneficii pentru Sectorul 5 și locuitorii săi:

Îmbunătățirea calității vieții: Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare vor garanta accesul la servicii de utilități de înaltă calitate și siguranța furnizării de apă potabilă pentru întreaga comunitate.

Creșterea gradului de confort: Modernizarea infrastructurii urbane va elimina problemele asociate cu infrastructura învechită și disfuncțională, contribuind la îmbunătățirea confortului și bunăstării locuitorilor.

Protejarea mediului înconjurător: Utilizarea tehnologiilor moderne și eficiente pentru gestionarea resurselor de apă și canalizare va reduce impactul asupra ecosistemelor și va contribui la protejarea mediului înconjurător.

Stimularea activității economice: Modernizarea infrastructurii va face Sectorul 5 mai atractiv pentru investitori și rezidenți, având un efect pozitiv asupra dezvoltării economice și sociale a comunității.

 

Vezi si alte articole...