sâmbătă, iulie 20, 2024

Guvernul a trecut terenul din Grozăvești în proprietatea publică a Municipiului București, a anunțat Ciprian Ciucu

Din OrasGuvernul a trecut terenul din Grozăvești în proprietatea publică a Municipiului București, a anunțat Ciprian Ciucu

Parcul Grozăvești – Politehnică va deveni în curând realitate, iar Ciprian Ciucu aduce o veste bună locuitorilor din Sectorul 6 al Bucureștiului. Primarul anunță că, printr-o hotărâre, Guvernul a transferat terenul din Grozăvești în proprietatea publică a Municipiului București. Aici va fi amenajat un parc cu o suprafață de aproximativ 3 hectare. Inițial, pe acest teren, SRI avea planuri de a construi un spital, însă acest proiect va fi realizat în altă locație. Ciprian Ciucu exprimă recunoștința față de Guvern și SRI pentru această veste pozitivă.

„Ce vedeți cu albastru este terenul din Grozăvești pe care Guvernul a decis să ni-l dea pentru a face încă un parc fain în Sectorul 6. Guvernul a dat o hotărâre (cu 20 de min. în urmă) cum că îl trece în proprietatea publică a M. București. Ce vedeți cu portocaliu este ceea ce avem deja. Va fi un parc decent de cca. 3 hectare”, transmite Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Instituțiile centrale și cele locale au colaborat pentru a facilita transferul acestui teren din Grozăvești în proprietatea publică a Municipiului București. Ciprian Ciucu menționează că procesul a durat ceva timp, dar a fost posibil datorită tenacității și eforturilor depuse. Au fost necesare numeroase apeluri telefonice pentru lămuriri, însă rezultatul a fost în cele din urmă pozitiv.

„Prin intermedierea comunicării dintre PMB și Ministerul Dezvoltării am reușit să obțin astăzi această hotărâre de Guvern pentru dumneavoastră”.

Ciucu insistă asupra faptului că terenul nu a fost încă transferat sub administrarea Primăriei Sectorului 6 și că acest proces va mai dura. Cu toate acestea, primarul afirmă că va alocă fonduri în bugetul pentru anul 2024, astfel încât Sectorul 6 să poată începe proiectarea. Totuși, acest lucru depinde de decizia Primăriei Capitalei.

„Consiliul General trebuie sa voteze (sper ca dl. Primar General să nu întârzie si sa pună proiectul pe ordinea de zi) și să voteze preluarea. Apoi se face un protocol de preluare cu Guvernul, apoi se dă o Hot. de Consiliu General prin care ni da nouă în administrare. Eu voi pune pentru 2024 bani în buget și chiar ne apucam de proiectare. Dar totul depinde daca PMB se mișca sau nu ca să avem 3 hectare de parc nou anul viitor”.

Primarul Sectorului 6 adresează un mesaj celor care susțin că „tot ce zboară se mănâncă”:

„Acești unii sunt de părere ca Primăria Sectorului 6 să mai exproprieze alte 3 hectare și să mărească parcul. Acele 3 hectare, situate acolo, pe reglementările urbanistice actuale, moștenite din trecut, înseamnă o expropriere de peste 40 de milioane de euro. Cam TOT BUGETUL pe investiții, din fonduri proprii, pe un an de zile. Adică sa nu mai facem nimic altceva un an de zile, sa stăm degeaba, ca să dublăm suprafața unui parc pe care oricum îl facem pentru că m-am ocupat și mă ocup. Dar ce, am băut gaz? Eu zic ca aceste capete înfierbântate, să bea o gură de apă rece și să se liniștească și să nu mai vânture lucruri nerealiste:

! CUM vă imaginați dvs. că ar putea vreodată fundamenta cineva ca dă 40 de milioane de euro pe un teren pe care să facă un parc de 2 milioane de lei??? Exproprierile se fac în baza unor studii de fezabilitate. Iar un astfel de studiu va arăta fix asta, iar Curtea de Conturi m-ar crucifica daca aș da 40 de milioane de euro pentru o investiție de 2 milioane de lei. Nu mai mințiți poporul cu televizorul, adică cu Facebook-ul. Facem aceste 3 hectare de parc, pe care le adăugam faptului că am reușit de la Rectoratul Politehnicii, ca cetățenii să aibă acces în campus și e, în acest moment… decent, zic eu. Cine va spune alte povești electorale, vă minte. Aveți încredere, eu îl voi face și pe acesta”, a concluzionat Ciucu.

Vezi si alte articole...