miercuri, iulie 17, 2024

Hărțuirea online va fi pedepsită ca agresiunea fizică. Nou proiect de lege votat în Parlament

ActualitateHărțuirea online va fi pedepsită ca agresiunea fizică. Nou proiect de lege votat în Parlament

Hărțuirea online va fi pedepsită ca agresiunea fizică. Nou proiect de lege votat în Parlament. Iată ce prevede noua lege

Hărțuirea online va fi pedepsită ca agresiunea fizică. Nou proiect de lege votat în Parlament. Iată ce prevede noua lege

Hărțuirea online pedepsită

Într-o perioadă în care trăim tot mai mult pe internet, hărţuirea online este aproape la fel de periculoasă ca cea fizică. Iar cazurile cresc alarmant, mai ales în rândul tinerilor.

În acest context, avem o veste foarte bună. Ordinul de protecţie a fost extins. Mai exact, victimele hărţuirii pe internet pot depune plângere, iar agresorii vor fi monitorizaţi exact ca în cazul violenţelor fizice.

Se vor aplica exact aceleaşi restricţii ca în cazul agresiunilor fizice. Mai exact, în cazul în care victima primeşte în mediul online mesaje instigatoare sau ameninţări aceasta poate cere un ordin de protecţie.

O noutate cu care vine acest proiect de lege: ordinul de protecţie va putea fi aplicat şi în cazul în care agresorul nu este un membru al familiei victimei.

Astfel, în aceste situaţii de hărţuire online agresorul ar putea fi obligat să poarte acel dispozitiv electronic de urmărire pe toată durata ordinului de protecţie, durată ce poate ajunge până la 6 luni. De asemenea, în toată această perioadă nu va avea voie să interacţioneze cu victima în mediul online.

Vorbim despre o statistică îngrijorătoare pe care ministerul Justiţiei îşi propune să o oprească. În fiecare zi sunt 160 de cazuri de violenţă domestică, mai exact 7 victime pe oră. Acest proiect de lege a fost votat ieri, 7 februarie, în Parlament, iar următorul pas este promulgarea.

Vezi si alte articole...