sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Heiuş: ANAF va verifica la sânge toate societăţile care se încadrează în prevederile Ordonanţei 186 / Despre OMV: Dacă va refuza să plătească, vom veni cu o decizie de impunere, vom stabili suma care trebuie să fie plătită şi vom face executare silită

EconomieHeiuş: ANAF va verifica la sânge toate societăţile care se încadrează în prevederile Ordonanţei 186 / Despre OMV: Dacă va refuza să plătească, vom veni cu o decizie de...

Primele verificări, anunţă Lucian Heiuş, vineri seară, la Antena 3, vor viza cifra de afaceri.

”ANAF va verifica la sânge toate societăţile care se încadrează în prevederile Ordonanţei 186. Vom verifica în prima fază dacă în cifra de afaceri se respectă acele venituri din codurile CAEN care sunt stabilite în ordonanţă, respectiv să fie 75 % din cifra de afaceri pe acele conduri CAEN şi după aceea vom verifica dacă calculul şi cuantumul contribuţiei la solidaritate este corect eclarat şi achitat”, a declarat Heiuş.

Întrebat când vor începe controalele, şeful ANAF a explicat care sunt prevederile legale.

”Exact cum prevede legislaţia fiscală din România. Nu putem să încălcăm o lege pentru  nimeni. Legea prevede ca situaţiile financiare ale societăţilor trec spre auditare la sfârşitul lunii februarie, termenul final de declarare şi depunere a situaţiei financiare este 30 mai, iar  data de depunere şi de  de plată a contribuţiei de solidaritate este 25 iunie. Dar eu vă spun  că nu stăm până la aceste termene, avem modalităţi de a verifica cifrele de afaceri, cu mult timp înainte. În cazul societăţii OMV vă pot spune că de la 1 ianuarie 2022 depune acea declaraţie 407 şi noi ştim în timp real toată contabilitatea şi cifrele pe care le are”, a afirmat Heiuş.

El a mai subliniat că, dacă OMV va refuza să plătească, va fi executată silit.

”Dacă va refuza să plătească, vom veni cu o decizie de impunere, vom stabili suma care trebuie să fie plătită şi vom face executare silită. Dar prima dată vom verifica toate societăţile care au ca obiect de activitate aşa cum este prevăzut în OUG 186, vom verifica dacă codurile CAEN depăşesc 75% din cifra de afaceri, aşa cum prevede ordonanţa şi după aceea se va verifica modul de constituire, declarare şi achitare a contribuţiei”, a mai adăugat Lucian Heiuş.

 

Vezi si alte articole...