sâmbătă, iulie 20, 2024

Hidroelectrica a finalizat modernizarea hidrocentralei Slatina. Investiţie de peste 26 milioane lei

EconomieHidroelectrica a finalizat modernizarea hidrocentralei Slatina. Investiţie de peste 26 milioane lei

Hidroelectrica a încheiat cu succes o investiție în valoare de 26,8 milioane de lei, concentrată pe modernizarea centralei Slatina. Proiectul a fost demarat de Romelectro și ulterior continuat de Hidroserv SA, beneficiind și de contribuția Universității Politehnica din Timișoara.

Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, a subliniat importanța acestei investiții, declarând că finalizarea ei confirmă angajamentul ferm al Hidroelectrica pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii energetice, asigurând astfel furnizarea continuă a unei energii electrice verzi și sigure pentru toți cetățenii.

Scopul principal al proiectului a fost pregătirea echipamentelor și instalațiilor pentru un nou ciclu de funcționare de cel puțin 30 de ani și reducerea costurilor de exploatare.

Investiția a fost considerată o necesitate în contextul problemelor tehnice înregistrate, în special după retragerea din exploatare a hidroagregatului centralei în 2009. Contractul inițial a fost acordat Romelectro, însă a fost reziliat în 2022 din cauza întârzierilor în implementare.

Hidroelectrica operează 187 de centrale cu o capacitate hidroenergetică totală de 6,3 GW, iar la acestea se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Vezi si alte articole...