sâmbătă, iulie 20, 2024

Ieri, 10 septembrie, a fost dat în folosință Drumul Osiei din cartierul Militari

Din OrasIeri, 10 septembrie, a fost dat în folosință Drumul Osiei din cartierul Militari


În data de 10 septembrie, Drumul Osiei din cartierul Militari a fost deschis traficului și a beneficiat de o nouă pistă de biciclete. Primăria Sectorului 6 a comunicat această informație prin intermediul paginii sale de Facebook.

Drumul Osiei! Ce a fost și ce a ajuns🙂 Îl mai recunoașteți?!
Imagini de acum 3 luni și de astăzi, când primarul Ciprian Ciucu l-a dat în folosință.
Drumuri bune să avem!

Primarul Ciprian Ciucu a explicat că strada Drumul Osiei nu dispunea de trotuare și nici de iluminat public. Până în prezent, au fost finalizați 600 de metri din totalul de 800 de metri de stradă.

La începutul verii, când ne-am apucat de lucrări v-am promis că până începe școala va fi gata. Este.
Am lucrat peste doi ani ca acest lucru să se întâmple. Studii de trafic, exproprieri, proiectare și execuție rețetele utilități, execuție drum. Nu avea trotuare, era ruptă rău, fără iluminat public…
Am executat aproximativ 600 de metri din 800. L-am fi făcut pe tot dacă proiectul nu ar fi fost atacat în instanță de o firma italiană din zonă care ar fi rămas doar fără o fâșie lată de cca. 1,5m, un nimic raportat la suprafața de multe hectare de care dispun… Dar vom merge mai departe.

Primarul Sectorului 6 a subliniat că acesta este primul dintre proiectele din zonă și că urmează să se desfășoare încă două inițiative de reabilitare a străzilor. Drumul Roții și Drumul Belșugului sunt următoarele proiecte planificate.

În ceea ce privește Drumul Roții, primarul a menționat că autoritățile sunt pregătite cu toate procedurile administrative și așteaptă finalizarea proiectului de către Apa Nova pentru a putea începe lucrările. Odată ce acestea vor fi încheiate, se vor demara operațiunile de reabilitare a străzii.

În cazul Drumului Belșugului, primarul a informat că procesul de expropiere se află în faza finală, iar în toamnă se va lansa Studiul de Fezabilitate pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, precum și procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția drumului.

Vezi si alte articole...