luni, martie 20, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Ieri, 15 martie 2023, au avut loc percheziții la clanul Duduianu

Din OrasIeri, 15 martie 2023, au avut loc percheziții la clanul Duduianu

Pe data de 15 martie 2023, polițiștii au efectuat percheziții la clanul Duduianu, punând în aplicare 4 mandate de percheziție și 5 mandate de aducere în județul Ilfov. Aceste acțiuni au fost realizate de polițiștii din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Scopul lor a fost să strângă dovezi într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracțiuni precum înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, perchezițiile au vizat mai mulți membri ai clanului Duduianu din București, suspectați că închiriau vehicule și le vindeau ulterior în centre de dezmembrări.

Începând cu luna noiembrie 2022 și până în prezent, suspecții au înșelat mai multe firme de închirieri de mașini de lux din București, Constanța și Cluj. Aceștia obțineau mașinile cu ajutorul documentelor falsificate, însă nu le mai returnau proprietarilor legitimi. Mai apoi, aceste vehicule erau vândute în centrele de dezmembrări din Prahova, Buzău și Ilfov.

În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust, declară DGPMB.

Anunțurile pentru închirierea mașinilor erau publicate pe telefon și suspecții contactau firmele prin telefon. Pentru a închiria vehiculele, aceștia foloseau buletine și permise false. Înainte de a închiria mașinile, solicita fotografiile acestora de la firme și plățile erau efectuate în numerar. După ce obțineau mașinile, demontau aparatele GPS ale acestora.

Prejudiciul estimat a fost de aproximativ 75.000 de euro. După ce au fost emise mandate de aducere, suspecții au fost duși la audieri. Trei dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar alți doi au fost deja plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Investigațiile în acest caz vor continua de către polițiștii din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro