miercuri, aprilie 17, 2024

Ieri, 20 februarie 2024, a început curățenia de primăvară în Sectorul 4

Din OrasIeri, 20 februarie 2024, a început curățenia de primăvară în Sectorul 4

Ieri, pe 20 februarie 2024, a început curățenia de primăvară în zona administrată. Personalul Primăriei Sectorului 4 va interveni pentru a curăța trotuarele, aleile și stațiile de transport public de suprafață. Odată cu apropierea primăverii și cu vremea frumoasă și însorită din București, administrațiile publice au dat startul curățeniei generale. Printre primăriile care au început să spele străzile se numără și cea din Sectorul 4.

Daniel Băluță a anunțat că în aceste zile se va face o curățenie temeinică pe străzile din zona administrată de el. Mai exact, echipele de salubrizare se vor ocupa de spălarea trotuarelor, aleilor, rigolelor și a stațiilor de autobuz. Iată mesajul transmis de primar:

„Bună dimineața!

Primăvara bate la ușă, așa că și noi ne pregătim să o întâmpinăm așa cum se cuvine. Îndepărtăm ultimele urme ale iernii – spălăm trotuarele, aleile, rigolele, stațiile de autobuz, le curățăm de praf și de depunerile rezultate în urma împrăștierii materialelor antiderapante”.

Viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că în această perioadă s-a demarat igienizarea și curățarea adăposturilor STB din oraș. Până în prezent, au fost igienizate 14 stații.

Mai exact, au fost curățate următoarele adăposturi pentru călători: Pod Izvor, Piața Unirii 2, Pod Hașdeu, Piața Unirii 1, Eroilor (Carol Davila), Liceul Tudor Vladimirescu, Lujerului, Piața Leul, Drumul Sării, Biserica Răzoare, Piața Presei, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piața Victoriei.

Acțiunea de igienizare a început la data de 17 februarie 2024, iar Administrația Străzilor va continua curățarea și în celelalte adăposturi în zilele următoare. În București există un total de 2.280 de stații unde opresc mijloacele de transport public ale Societății de Transport București. Astfel că, în prezent, PMB trebuie să mai intervină în 2.266 de astfel de adăposturi.

În trecut, mai mulți cetățeni s-au plâns de aspectul precar al acestor stații. Oamenii au observat atât mizeria acumulată în timp, cât și gradul avansat de degradare al acestora.

Vezi si alte articole...