miercuri, aprilie 17, 2024

Ieri a început montarea noilor chioșcuri de flori în Sectorul 6

Din OrasIeri a început montarea noilor chioșcuri de flori în Sectorul 6

Ieri a început montarea noilor chioșcuri de flori în Sectorul 6, înlocuind cele vechi, potrivit anunțului făcut de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. Aceste chioșcuri de flori au fost rezultatul unui concurs de soluții de arhitectură organizat de Ordinul Arhitecților din România și sunt mai potrivite pentru mediul urban.

Noile chioșcuri de flori au fost concepute pentru a fi mai înguste decât cele vechi, acele construcții improvizate din termopan, astfel încât să nu blocheze accesul pietonilor pe trotuare. De asemenea, sunt dotate cu aer condiționat.

Pentru producerea fiecărui astfel de chioșc, Primăria Sectorului 6 a investit 17.000 de euro, bani care vor fi recuperați prin intermediul unui tarif lunar perceput de la florari, a precizat Ciprian Ciucu.

Primarul a menționat, de asemenea, că și chioșcurile de ziare vor fi înlocuite.

„Improvizațiile de termopan care au funcționat ca florării sunt înlocuite în această primăvară cu chioșcurile de flori anunțate. Acestea sunt rezultatul unui concurs de soluții de arhitectură organizat de către Ordinul Arhitecților din România, Filiala București!

Acestea sunt mult mai potrivite mediului urban, sunt mai înguste, nu vor mai bloca accesul pe trotuarele noastre, sunt mult mai estetice, au aer condiționat și oferă o expunere mult mai bună și mai civilizată.

Costul producerii unui astfel de chișc este de aproximativ 17.000 de euro, iar banii acestei investiții vor fi recuperați de la florari printr-un tarif lunar.

Estetica spațiului urban este foarte importantă pentru stima de sine a locuitorilor unei Capitale europene! Toate vor fi înlocuite, inclusiv cele de ziare (acum niște dughene insalubre și ruginite)”.

Vezi si alte articole...