marți, mai 30, 2023

Ieri dimineața, s-a produs o explozie la o stație de alimentare cu CNG din Pantelimon

Din OrasIeri dimineața, s-a produs o explozie la o stație de alimentare cu CNG din Pantelimon

Duminică dimineața, a avut loc o explozie la o stație de alimentare cu gaz natural comprimat (CNG) în localitatea Pantelimon, lângă București, conform informațiilor furnizate de Infotrafic România. ISU București-Ilfov a fost alertat în jurul orei 05:35 pentru a interveni la stația de alimentare CNG din localitatea Pantelimon, județul Ilfov, unde a avut loc o explozie la un autoturism aflat în stație. Incidentul s-a produs la stația de alimentare de pe Bulevardul Biruinței, numărul 89.

Ca urmare a exploziei, o persoană a decedat pe loc, iar o a doua persoană a fost rănită și a fost transportată de urgență la spital. Potrivit primelor informații, persoana decedată era responsabilă cu alimentarea mașinii cu gaz. Alimentarea cu gaz la stația CNG a fost întreruptă după explozie, iar traficul în zonă a fost restricționat.

La fața locului au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, Detașamentul Special de Salvatori, un echipaj de descarcerare, un echipaj CBRN și patru ambulanțe SMURD. CNG reprezintă Compressed Natural Gas (Gaz Natural Comprimat), fiind unul dintre cei doi combustibili auto alternativi, alături de GPL (gaz petrolier lichefiat), care se bazează pe gaze naturale, înlocuind benzina și motorina. Este, practic, gazul metan utilizat în locuințe pentru încălzire sau pentru aragaz.

Experții subliniază că, spre deosebire de benzina și motorina, CNG este un carburant mult mai prietenos cu mediul înconjurător. Având o etichetă ecologică, CNG beneficiază și de subvenții din partea UE. De asemenea, are costuri de prelucrare mai mici decât carburanții convenționali, ceea ce se traduce printr-un preț semnificativ mai mic comparativ cu benzina și motorina.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro