miercuri, octombrie 4, 2023

În acest weekend, are loc evenimentul „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș”, în Parcul IOR din Sectorul 3

Din OrasÎn acest weekend, are loc evenimentul „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș”, în Parcul IOR din Sectorul 3


În acest weekend, locuitorii din București sunt invitați să participe la a IX-a ediție a evenimentului „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș”. Festivalul se va desfășura în Parcul IOR, în Sectorul 3. Primăria Sectorului 3 a anunțat organizarea acestui festival pe pagina de Facebook.

Festivalul, organizat pentru a-l celebra pe cel care reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber – Florian Pittis, a devenit, în timp, un reper cultural pentru Sectorul 3, prin impunerea unui concept unic și prin numărul mare de participanți. Evenimentul este, de asemenea, un excelent pretext și pentru evocarea altor artiști iubiți, repere în lumea folkului, a căror amintire se păstrează, astfel, vie.

Astfel, între 9-11 iunie, locuitorii din București sunt invitați să participe la un nou maraton al muzicii de calitate în Parcul IOR, la scena de lângă lac. Aici, muzica și poezia se împletesc cu proiecțiile video, iar artiști care au fost legați de Moțu Pittiș sau ale căror destine artistice au fost marcate de el se întâlnesc pentru a-și arăta prețuirea față de Florian Pittiș și față de alți artiști care au făcut istorie în muzica folk. Programul evenimentului este următorul:

9 iunie, ora 19:00: Soundcrowd, Ansamblul Instrumental Copiii Curcubeu (Corul și orchestra elevilor de la Școala Gimnazială de Arte Nr. 5 din Sectorul 3), Cvartetul Passione și Grupul Coral Song, dirijor Mircea Ionescu. 10 iunie, ora 18:00: Sunt un frate tânăr – proiect al artiștilor Dorin Andone, Teo Boar și Vlady Cnejevici, Cătălin Stepa, Maria Gheorghiu, Florin Chilian, Zoia Alecu, Mircea Baniciu & Band. 11 iunie, ora 18:00: Marius Matache Trio, Marius Bațu, Alina Manole, Ducu Bertzi & Friends, Alifantis & ZAN, Mircea Vintila & Brambura.

Conceput ca o sărbătoare a spiritului, evenimentul unește artiștii și publicul în dragostea și prețuirea pentru un simbol unic în cultura noastră, Florian Pittiș, „un uomo universale” al României. Moțu Pittiș a sădit în sufletele românilor dorința de libertate, de cunoaștere. A fost un vizionar care a inspirat generații întregi de tineri și continuă să o facă, deoarece moștenirea pe care ne-a lăsat-o este atemporală.


Scopul acestui eveniment este de a aduce în fața tuturor generațiilor, în fiecare an, lecții de cultură, poezie, teatru, literatură și muzică de calitate, precum cele oferite de Florian Pittiș.

Accesul la eveniment este gratuit.

Vezi si alte articole...