luni, decembrie 11, 2023

În acest weekend, în curtea Arenei Naţionale din Bucureşti are loc Asia Fest 2023

Din OrasÎn acest weekend, în curtea Arenei Naţionale din Bucureşti are loc Asia Fest 2023

Cel mai important festival din Europa Centrală și de Sud-Est dedicat promovării culturilor și gastronomiei asiatice, Asia Fest, ajunge la cea de-a zecea ediție și se va desfășura în perioada 22 – 24 septembrie la Arena Națională din București, cu intrare dinspre Strada Maior Coravu. Festivalul va oferi vizitatorilor trei zile pline de spectacole, filme, mâncăruri tradiționale, ateliere și expoziții.

Printre evenimentele importante se numără spectacole susținute de artiști asiatici de renume mondial și crearea celei mai mari zone de mâncare asiatice din România.

Festivalul Asia Fest 2023 va oferi o călătorie culturală și culinară prin țări precum Japonia, Coreea de Sud, China, Thailanda, Vietnam, Sri Lanka, Filipine, India, Nepal, Turcia, Siria, Liban și multe altele. Evenimentul va include ceremonii ale ceaiului, ateliere de caligrafie și desene manga, origami, prezentări de costume tradiționale și de Kitsuke (arta de a îmbrăca un kimono), precum și un concurs de Cosplay.

Pasionații de cultura indiană se vor bucura de dansuri și muzică antrenantă, ateliere de tatuaje cu henna și artă rangoli (crearea de modele folosind materiale precum piatră de var pudră, făină de orez, nisip colorat, pulbere de cuarț, petale de flori, pietre, semințe etc.).

China va fi prezentă cu o expoziție fotografică fascinantă ce va include peisaje unice din această țară.

Programul festivalului Asia Fest va include, de asemenea, workshop-uri de caligrafie și pictură pe apă ebru, precum și alte activități specifice culturii turcești tradiționale și moderne.

Pentru cei mici, festivalul va oferi ateliere de pictură pe față, codițe colorate și workshop-uri de terari (decorațiuni handmade din sticlă, cu plante naturale suculente sau aeriene), precum și ateliere de slime și design textil susținute de Creative Arts Center.

Serile de la Asia Fest vor fi pline de energie, cu spectacole de J-Rock și K-Pop, dansuri tradiționale și parade de costume asiatice tradiționale. Cinefilii vor putea urmări proiecții de filme care explorează stilul de viață, tradițiile și cultura unor țări precum India, Japonia sau China.

Un moment deosebit va fi concertul extraordinar de J-Rock susținut în premieră în România de către MIYAVI, cunoscut ca „chitaristul samurai”. Pe lângă MIYAVI, festivalul va include și alte concerte cu artiști precum Fang Shuang, Serkan, și artiști ai Operei Române și Filarmonicii George Enescu.

Zona de mâncare tradițională asiatică de la Asia Fest va fi cea mai mare de acest fel din România, cu sute de preparate din diverse țări asiatice precum India, Turcia, Iran, Siria, Liban, Coreea de Sud, China, Japonia, Indonezia, Filipine, Sri Lanka, Pakistan, și altele. Se vor servi mâncăruri precum sushi, supa tradițională japoneză ramen, garnitura coreeană kimchi, pachețele de primăvară, pui shanghai, kebap, dar și preparate mai puțin cunoscute în România din bucătăriile altor țări asiatice.

De asemenea, vor fi disponibile băuturi specifice din țările asiatice, inclusiv sucuri, cocktail-uri, bere, vin sau sake, precum și băuturi tradiționale pe bază de orez. Nu vor lipsi nici băuturile răcoritoare ca bubble tea sau perle de tapioca.

Festivalul va include și o zonă de expoziție cu vânzare, unde vizitatorii vor găsi produse culinare, vestimentare, decorațiuni și cosmetice specifice culturilor asiatice. Pe parcursul evenimentului, vor avea loc conferințe și seminarii susținute de reprezentanți ai centrelor culturale, ambasadelor și editurilor care promovează culturile asiatice.

Intrarea la Asia Fest este liberă, iar ediția din acest an este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. Agenția Națională de Presă AGERPRES este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Vezi si alte articole...