luni, iunie 17, 2024

În acest weekend, în Sectorul 1 că a fost inaugurat parcul de la intersecția dintre străzile Jiului și Dridu

ActualitateÎn acest weekend, în Sectorul 1 că a fost inaugurat parcul de la intersecția dintre străzile Jiului și Dridu

Clotilde Armand a anunțat în acest weekend a avut loc inaugurarea parcului situat la intersecția străzilor Jiului și Dridu, unde se află și prima pistă de pumptrack din Sectorul 1 al Capitalei.

Lucrările pentru acest nou parc, destinat bucuriei bucureștenilor în zilele libere, au început pe 22 aprilie 2024. După doar câteva luni, acesta a fost finalizat și deschis publicului.

Parcul din Dridu a fost oficial deschis în data de 2 iunie 2024, conform anunțului făcut de Clotilde Armand. Acest loc oferă oportunități de distracție pentru cei mici, deoarece include și o pistă de pumptrack. Pista, realizată din beton, permite practicarea activităților precum role, bicicletă sau skateboard.

În plus față de pistă, parcul dispune de următoarele facilități: alei pietonale din beton, zone verzi, spațiu inteligent cu strat decorativ de pietriș, fântână arteziană, cișmele cu apă, parcări pentru biciclete, sisteme de iluminat ambiental.

Pentru a asigura siguranța cetățenilor, zona va fi monitorizată video, conform declarației primarului Sectorului 1. Acesta a menționat că acesta este doar începutul, deoarece vor urma și alte piste de pumptrack în aria administrată.

„Așa arată o comunitate fericită. Acesta este doar primul proiect de pumptrack și avem deja în plan să construim alte două piste de pumptrack în Sectorul 1”.

În 2022, a fost inaugurat primul pumptrack din București, situat în Sectorul 6, în Cartierul Brâncuși. Acesta este un model modular și a fost construit de către Asociația ZI de BINE.

Cel de-al doilea pumptrack din București a fost instalat și el în Sectorul 6, în Parcul Crângași. A fost realizat de către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană ADPDU S6.

Vezi si alte articole...