joi, iulie 18, 2024

În București locuiește David Popovici, cel mai bun înotător din lume în 2022

Din OrasÎn București locuiește David Popovici, cel mai bun înotător din lume în 2022

Anul care tocmai s-a încheiat a fost unul grozav pentru David Popovici, sportivul care, datorită aptutudinilor sale, a luat prin surprindere pe toată lumea. Renumitului site de natație Swimswam.com l-a desemnat pe David cel mai bun înotător al anului 2022 în lume, la masculin.

David Popovici, desemnat cel mai bun înotător din lume

David Popovici a impresionat lumea înotului în anul 2022 datorită reușitelor sale. Sportivul a câștigat numeroase competiții importante pe parcursul anului ce tocmai a trecut.

Tânărul înotător a câștigat anul acesta probele de 100 și 200 de metri în cadrul celor mai importante concursuri internaționale din domeniu. Acesta a câștigat:

  • Mondialele de seniori,
  • Mondialele de juniori,
  • Europenele de juniori.

David Popovici a arătat determinare și perseverență. După doborârea recordului mondial stabilit de „Chlorine Daddy”, tânărul a declarat că următorul sau obiectiv este de a coborî sub 45 de secunde, transmite publicația de natație Swimswam, potrivit Digi24.ro.

În acest an postolimpic, multe fețe noi au răsărit în topul înotului masculin. Șapte înotători au doborât recorduri mondial individuale, iar opt au cucerit titluri multiple în probe individuale la Mondialele de înot. Dar niciunul dintre acești înotători și performanțele lor nu au zguduit lumea înotului la fel de mult ca senzaționalul adolescent David Popovici, scrie Swimswam.com

Vezi si alte articole...