joi, februarie 22, 2024

În ce stadiu se află Patinoarul Berceni Arena. Au fost finalizate lucrările la sistemul de ventilație

Din OrasÎn ce stadiu se află Patinoarul Berceni Arena. Au fost finalizate lucrările la sistemul de ventilație

Primarul Daniel Băluță a informat despre progresul lucrărilor la Patinoarul Berceni Arena, primul patinoar construit în București în ultimii 70 de ani. Recent, lucrările la sistemul de ventilație au fost finalizate.

Pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că lucrările continuă, iar muncitorii au început săptămâna cu entuziasm. Montarea celor 25 de kilometri de țeavă pentru răcirea suprafeței de joc a început la data de 12 februarie 2024.

„Începem săptămâna cu forțe proaspete la patinoarul Berceni Arena!
Am finalizat lucrările la sistemul de ventilație, iar de astăzi, constructorii au început deja să monteze cei 25 de kilometri de țeavă pentru răcirea suprafeței de joc.
Să avem spor în toate și o seară frumoasă!”, a scris primarul într-o postare pe Facebook.

Primarul Daniel Băluță prognozează că lucrările la Patinoarul Berceni Arena ar trebui să fie finalizate în acest an.

Berceni Arena este un patinoar de dimensiuni mari, cu o construcție ce costă 10 milioane de lei. În 2022, atunci când lucrările au fost reluate, autoritățile au promis că acesta va fi finalizat în luna decembrie a anului 2023. Cu toate acestea, recent, primarul Daniel Băluță a anunțat că se așteaptă ca lucrările la patinoar să fie terminate în acest an, în luna martie.

În noiembrie 2023, Băluță a furnizat o actualizare cu privire la stadiul lucrărilor la Berceni Arena de la acea vreme, care era următorul:

„În acest moment, constructorii sunt cu lucrările avansate pentru închiderea acoperișului și a pereților laterali pentru ca, pe timpul iernii, când temperaturile vor fi scăzute, să poată lucra la interior”.

Atunci când a debutat proiectul, Primăria Sectorului 4 a anunțat că terenul pe care se ridică Berceni Arena are aproape 12.000 de metri pătrați. De asemenea, clădirea patinoarului olimpic de la Apărătorii Patriei va avea un regim de parter plus un etaj. Suprafața construită desfășurată va fi de aproximativ 6.500 de metri pătrați, cu 73 de locuri de parcare pentru autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, unde vor fi plantați 70 de arbori.

Vezi si alte articole...