joi, mai 23, 2024

În cele 19 spitale din București aflate în subordinea ASSMB, există sute de posturi vacante

Din OrasÎn cele 19 spitale din București aflate în subordinea ASSMB, există sute de posturi vacante


În cele 19 spitale din București aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) există sute de locuri de muncă neocupate, dintre care peste 100 sunt destinate medicilor. Inițial, aceste posturi urmau să fie scoase la concurs în întregul sistem, dar procesul este blocat de Ordonanţa pentru reducerea cheltuielilor bugetare. La solicitarea News.ro, reprezentanții ASSMB au furnizat informații privind numărul de posturi care urmează să fie disponibile în cele 19 spitale din București aflate în subordinea lor. Conform acestora, există 643 de posturi vacante, dintre care 38 sunt cu jumătate de normă, iar 115 sunt destinate medicilor.

Pe baza solicitărilor transmise în cele 19 unităţi sanitare administrate de ASSMB, a fost centralizat necesarul posturilor care ar urma să fie scoase la concurs – după aprobarea de către Guvernul României a unui memorandum iniţiat de Ministerul Sănătăţii – astfel încât să poate fi asigurată şi susţinută activitatea medicală în condiţii optime.
A rezultat un număr total de 643 de posturi, din care 38 sunt posturi cu jumătate de normă. Dintre acestea, 115 sunt posturi pentru medici (27 cu jumătate de normă), 211 sunt posturi pentru asistenţi medicali (4 cu jumătate de normă) şi 166 sunt posturi pentru personalul auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, şoferi autosanitare), potrivit răspunsului ASSMB.

La Spitalul Clinic Colentina există cel mai mare număr de posturi vacante înregistrate în cadrul unităților medicale administrate de ASSMB.

Ministerul Dezvoltării ar trebui să centralizeze aceste posturi disponibile în spitalele subordonate autorităților locale din România.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că ASSMB a obținut aproximativ 100 de milioane de lei prin fondurile PNRR pentru 10 proiecte. Din acești bani, 6 proiecte vizează dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorii în următoarele spitale:

  • Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino,
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”,
  • Spitalul Clinic Filantropia,
  • Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu,
  • Spitalul Clinic Sf. Maria,
  • Spitalul Victor Babeș.

De asemenea, 3 proiecte se concentrează pe reducerea riscului de infecții nosocomiale în următoarele spitale:

  • Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino,
  • Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu,
  • Spitalul Clinic Prof. Panait Sîrbu.

Există și un proiect pentru construirea unui Centru de Psihiatrie Pediatrică în cadrul Spitalului de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia.

De asemenea, se vor realiza lucrări de consolidare seismică și renovare energetică moderată a corpurilor A și B ale Maternității Bucur, în valoare de 42.072.659,43 lei.

Vezi si alte articole...