marți, mai 30, 2023

În luna mai, zeci de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică au fost amenajate în Sectorul 1

Din OrasÎn luna mai, zeci de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică au fost amenajate în Sectorul 1


Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a implementat cel mai amplu plan de siguranță rutieră din București. În luna mai, au fost amplasate zeci de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică în Sectorul 1. Clotilde Armand a comunicat că acest proiect a început în 2022 și acum, în luna curentă, lucrările la 62 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică au fost finalizate.

Administrația Domeniului Public Sector 1 este responsabilă de realizarea acestor lucrări, iar proiectul propune înlocuirea totală a limitatoarelor de viteză din cauciuc de pe străzile din Sectorul 1. Această inițiativă va contribui la creșterea nivelului de siguranță rutieră în zonă.

În plus, limitatoarele de viteză din mixtură asfaltică au o durată de exploatare mai mare față de cele din cauciuc și, de asemenea, sunt mai puțin costisitoare.


În prima fază a proiectului, au fost identificate locațiile cu cel mai mare risc de accidente, iar lucrările au început acolo. S-au acordat priorități intersecțiilor din jurul școlilor, unităților medicale și zonelor aglomerate, iar următoarele măsuri au fost implementate:

  • 33 de intersecții au fost supraînălțate;
  • 23 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică au fost instalate;
  • 7 treceri de pietoni au fost supraînălțate și au primit marcaje antiderapante de tip „ȘCOALĂ”;
  • S-au efectuat lucrări de semnalizare rutieră în jurul a 23 de școli;
  • Au fost montați 872 de stâlpi de protecție;
  • Au fost construiți 60 de metri liniari de gard în jurul școlilor.

Planul proiectului va continua și în acest an, iar primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi încurajează pe locuitori să-și exprime opinia cu privire la acest program pe care îl implementează.

De asemenea, primarul le reamintește că au la dispoziție aplicația software de servicii electronice, care face parte din proiectul de digitalizare al Administrației Domeniului Public Sector 1. Această aplicație oferă posibilitatea cetățenilor de a transmite direct solicitări sau probleme către departamentul responsabil din sector. Aplicația poate fi utilizată de oricine care are acces la internet prin intermediul site-ului Administrației Domeniului Public Sector 1, accesând secțiunea „Demersuri online – Hartă Sesizări”, sau prin descărcarea aplicației „ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro