miercuri, februarie 21, 2024

În mediul a apărut o nouă înșelătorie care vizează numele companiei Metrorex! Compania ține să-i avertizeze pe bucureșteni despre înșelătoria „călătorii gratuite cu metroul”

Din OrasÎn mediul a apărut o nouă înșelătorie care vizează numele companiei Metrorex! Compania ține să-i avertizeze pe bucureșteni despre înșelătoria „călătorii gratuite cu metroul”

Metrorex îi avertizează pe călători cu privire la apariția unei noi înșelătorii online care implică numele companiei. Escrocii îi abordează pe bucureșteni, promițându-le că pot beneficia de călătorii gratuite cu metroul dacă accesează un anumit link.

Pe diverse rețele de socializare, o postare falsă a fost distribuită, sugerând că persoanele ar putea obține călătorii gratuite pentru întregul an în cazul în care accesează un anumit link. De asemenea, escrocii au menționat că oferta este limitată, astfel încât aceasta este valabilă doar până la sfârșitul lunii februarie. Postarea falsă distribuită pe rețelele de socializare este următoarea:

„Bucurați-vă de un an de călătorie gratuită cu noul nostru card de transport. Obțineți cel mai nou card al nostru și uitați de costurile de transport.

Ofertă limitată în timp până la 29.02.2024.

Pentru a obține cardul dvs. individual, faceți click pe link-ul de mai jos”.

Metrorex a emis un comunicat în care informează că mesajul respectiv este fals. Compania a sfătuit pe toți cei care întâlnesc astfel de mesaje pe rețelele de socializare să nu cadă în capcana acestora și să raporteze imediat situația autorităților competente.

„Ai grijă! dacă vezi aceste postări pe rețelele sociale… nu le crede, sunt false!
REȚINE: Nu le acorda atenție, nu oferi nicio informație și raportează la Poliție.
Pentru informații referitoare la condițiile de călătorie cu metroul consultă pagina oficiala Metrorex”.

Reprezentanții Societății de Transport București (STB) au emis o avertizare marți, 6 februarie 2024, adresată locuitorilor din București cu privire la o nouă metodă de înșelătorie apărută pe rețelele de socializare.

„Într-o postare pe o pagină de social media este promovat ÎN MOD FALS un mesaj cu referire la serviciul de transport public din București”.

Mai exact, cei care transmit acest mesaj îi atrag pe oameni prin oferirea unei aparente oportunități de a obține un card ce permite călătorii gratuite cu STB-ul.

Persoanele care cad în capcană și accesează link-ul se expun riscului de a-și expune datele personale (cum ar fi parolele sau conturile bancare). De asemenea, STB a informat Poliția Română cu privire la această metodă de înșelătorie.

Locuitorii sunt sfătuiți să nu acceseze link-urile respective și să își obțină informațiile doar de pe pagina oficială a Societății de Transport București.

Vezi si alte articole...