joi, iulie 18, 2024

În mod neașteptat, Rusia recunoaște că, în doar 3 zile, 71 de militari ruși au fost uciși și 210 răniți în ofensiva Ucrainei

ExterneÎn mod neașteptat, Rusia recunoaște că, în doar 3 zile, 71 de militari ruși au fost uciși și 210 răniți în ofensiva Ucrainei

Rusia a anunțat marți că zeci dintre soldații săi au fost uciși în timpul respingerii ofensivei Ucrainei, ceea ce reprezintă o recunoaștere rară a pierderilor în rândul forțelor Moscovei.

„Timp de trei zile, regimul ucrainean a lansat o ofensivă îndelung promisă în diferite sectoare ale frontului”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, potrivit AFP.

„În total, 71 de militari au fost uciși și 210 au fost răniți”.

Luni, Rusia a declarat că a respins o „ofensivă pe scară largă”, în timp ce Ucraina a lăudat succesele înregistrate în orașul Bahmut din estul țării și în jurul acestuia.

Afirmațiile contrastante au venit pe fondul speculațiilor legate de contraofensiva așteptată pe scară largă din partea Ucrainei.

Kievul a precizat că nu va anunța când va începe acțiunea.

În declarația de marți, Șoigu a spus că forțele ucrainene au încercat să atace din cinci direcții diferite, duminică, și din șapte direcții diferite luni.

„Inamicul nu și-a atins obiectivele, dar a suferit pierderi semnificative și incomparabile”, a susținut Șoigu.

Vezi si alte articole...