marți, iunie 18, 2024

În Parcul IOR și în Parcul Teilor, din Sectorul 3, se vor construi două fântâni arteziene

Din OrasÎn Parcul IOR și în Parcul Teilor, din Sectorul 3, se vor construi două fântâni arteziene

În Sectorul 3 urmează să fie construite două fântâni arteziene în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) și în Parcul Teilor. Consiliul Local a aprobat în data de luni, 29 mai 2023, alocarea sumei de 30 de milioane de lei pentru realizarea acestor proiecte. Conform informațiilor furnizate de HotNews.ro, Primăria Sectorului 3 a propus proiectul de amenajare a două fântâni arteziene pe lacurile din Parcul IOR și Parcul Teilor. Mai jos sunt prezentate estimările costurilor pentru fiecare dintre aceste construcții:

 • Fântâna din Parcul Titan – 20.251.818,80 lei, inclusiv TVA,
 • Fântâna din Parcul Teilor – 10.925.188 lei, inclusiv TVA. În proiectul de hotărâre se specifică și locul unde aceasta va fi amplasată. Mai exact, fântâna arteziană din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) va fi situată în zona dintre podul IOR și Insula Pensionarilor.

Pe mal, zona de intervenție va fi delimitată de limita opusă lacului a aleii perimetrale între podul de acces pe Insula Pensionarilor și limita unde această alee intră sub podul carosabil de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, se transmite în proiectul de hotărâre.

Construcția fântânii va consta în patru platforme plutitoare din oțel inoxidabil. Aceasta va fi echipată cu jocuri de apă speciale și va avea și sistem de muzică integrat.

În total, fântâna va oferi 9 tipuri de jocuri de apă, incluzând:

 • Umbrelă de apă
 • Parabolice perimetrale
 • Parabolice independente
 • Jet de apă cu aer comprimat
 • Jet pivotant pe o axă
 • Jet pivotant pe două axe
 • Jet înalt gol pe interior
 • Jet multiform
 • Jet pulverizare apă

Conform proiectului de hotărâre, durata estimată pentru finalizarea acestor lucrări este de 6 luni.

Fântâna va fi amplasată pe lacul din Parcul Teilor și va avea un design similar cu cea din Parcul IOR, însă va fi de dimensiuni mai mici. Conform proiectului de hotărâre, construcția va fi realizată dintr-o singură platformă plutitoare din oțel inoxidabil.

Se va construi o fântâna arteziana formată dintr-o platformă plutitoare din oțel inoxidabil pe care se vor amplasa echipamentele destinate jocurilor de apă. Ca și jocuri de apă, fântâna va avea 9 jocuri distincte dispuse pe întreaga suprafața a lacului. Fântâna arteziană va fi de tipul muzical, jeturile fiind sincronizate pe muzică.

Cele nouă jocuri de apă vor fi similare cu cele ale fântânii din Parcul IOR. Autoritățile au decis să amplaseze a doua fântână în Parcul Teilor pentru a valorifica zona. Scopul este de a atrage bucureștenii în acest parc, care a fost inaugurat în anul 2020. Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de 6 luni, conform informațiilor prezentate în proiectul de hotărâre.

Vezi si alte articole...