marți, iunie 18, 2024

În parcul Regele Mihai I va fi amenajată o zonă de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți

Din OrasÎn parcul Regele Mihai I va fi amenajată o zonă de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți

În Parcul Regele Mihai I din București, se va amenaja o zonă specială pentru Freerun și Parkour, destinate copiilor și adolescenților. Această inițiativă a fost aprobată în cadrul unei ședințe a Consiliului General al Municipiului București, care a avut loc miercuri.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că această zonă dedicată Freerun și Parkour va fi dezvoltată în Parcul Regele Mihai I (cunoscut anterior ca Herăstrău). Suprafața acestei facilități va fi de aproximativ 500 de metri pătrați și va fi echipată cu facilități moderne. Prin aceasta, tinerii pasionați de aceste sporturi vor avea o oportunitate sigură pentru a efectua sărituri, traversări prin obstacole și alte exerciții de echilibru.

O zonă de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți va fi amenajată în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău).
Ansamblul în suprafață de 500 mp va avea dotări moderne, unde tinerii atrași de astfel de sporturi vor putea executa în siguranță sărituri spectaculoase, treceri pe sub obstacole și multe alte exerciții de echilibru.


Nicușor Dan are încredere că această nouă zonă va captiva un număr cât mai mare de tineri și îi va încuraja să se angajeze în activități fizice și să-și petreacă mai mult timp în mediul în aer liber.

Crearea unui astfel de spațiu este binevenită, pentru că va atrage copiii către mișcare în aer liber, în detrimentul activităților sedentare.


Ieri, în cadrul unei ședințe a Consiliului General al Municipiului București, a fost votat și aprobat proiectul referitor la Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici.

Acesta este unul dintre proiectele propuse de bucureșteni în cadrul procesului de bugetare participativă, a mai afirmat edilul.


Primarul nu a dezvăluit încă o dată precisă pentru finalizarea acestui proiect, astfel că tinerii interesați de Freerun și Parkour trebuie să aibă răbdare în continuare.

Vezi si alte articole...