miercuri, octombrie 4, 2023

În perioada 1 – 14 septembrie, Roaba de Cultură găzduiește gratuit cursuri de pictură pentru copii, pe pajiștea din Herăstrău

Din OrasÎn perioada 1 – 14 septembrie, Roaba de Cultură găzduiește gratuit cursuri de pictură pentru copii, pe pajiștea din Herăstrău

În perioada 1 – 14 septembrie, Roaba de Cultură organizează cursuri de pictură pentru copii sub numele de „Atelierul Colorat”. Aceste cursuri sunt oferite gratuit și au loc în parteneriat cu ExpoArte, zilnic între orele 17:00 și 20:00. Sub îndrumarea atentă a unei profesoare experimentate, copiii au oportunitatea să învețe noțiuni și tehnici de pictură, dezvoltându-și astfel apetitul pentru artă și înțelegerea importanței ei în viața noastră. Copiii interesați să participe la acest atelier se pot înscrie direct la Roaba de Cultură, situată pe pajiștea din Parcul Herăstrău (parcul Regele Mihai I).

Acest atelier de pictură oferă copiilor oportunitatea de a socializa cu alți copii și de a-și dezvolta abilitățile sociale, cum ar fi comunicarea și colaborarea, în timp ce își împărtășesc ideile și experiența artistică. Pictura poate aduce numeroase beneficii dezvoltării copiilor, inclusiv:

  1. Stimularea creativității și imaginației: Prin crearea propriilor lor opere de artă, copiii își pot dezvolta imaginația și abilitățile creative.
  2. Dezvoltarea abilităților motorii fine: Pictura implică mișcări precise ale mâinilor cu pensula, ceea ce ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine necesare pentru activități precum scrierea și tăierea cu foarfecele.
  3. Îmbunătățirea concentrării: Pictura necesită atenție și concentrare pentru a obține rezultate frumoase, ajutând copiii să-și dezvolte aceste abilități.
  4. Exprimarea emoțiilor: Pictura poate fi o modalitate eficientă pentru copii de a-și exprima și de a-și procesa emoțiile și sentimentele prin intermediul artei lor.
  5. Creșterea încrederii în sine: Realizarea și expunerea lucrărilor de artă pot contribui la dezvoltarea încrederii în sine și a stimei de sine a copiilor.
  6. Învățarea colaborării și comunicării: În timpul sesiunilor de pictură în grup, copiii învață să colaboreze și să comunice cu ceilalți participanți.

Pentru a marca încheierea Atelierului Colorat, în data de 14 septembrie, începând cu ora 20:00, Othello Trio va susține un concert la Roaba de Cultură. Această trupă muzicală promovează pianul în muzica blues și aduce un omagiu marilor pianiști din istoria acestui gen muzical, oferind o experiență muzicală plină de culoare și bucurie în atmosfera artistică a Roabei de Cultură.

Vezi si alte articole...