sâmbătă, decembrie 2, 2023

În perioada următoare, toate trecerile de pietoni din Sectorul 2, aflate în apropierea școlilor, vor fi supraînălțate

Din OrasÎn perioada următoare, toate trecerile de pietoni din Sectorul 2, aflate în apropierea școlilor, vor fi supraînălțate

Primarul Sectorului 2 a anunțat că în viitorul apropiat, toate trecerile de pietoni situate în vecinătatea școlilor vor fi echipate cu dispozitive de supraînălțare. Această decizie a fost luată de Radu Mihaiu cu scopul de a mări nivelul de siguranță al copiilor în timpul deplasării lor la școală.

În București, unde traficul a devenit tot mai aglomerat și haotic, accidentele care implică pietonii au devenit din ce în ce mai frecvente. Aceste evenimente nefericite au loc din cauza atenției reduse a șoferilor și a vitezei excesive, precum și din cauza neglijenței pietonilor care nu traversează în mod corespunzător.

Cu scopul de a îmbunătăți siguranța rutieră, mai multe administrații publice din București au decis să utilizeze dispozitive de supraînălțare pentru trecerile de pietoni. Această măsură îi determină pe șoferi să reducă viteza, prevenind astfel riscul de a „sări” peste trecerea de pietoni.

Primăria Sectorului 2 a ales să adopte această inițiativă și să supraînalțe toate trecerile de pietoni din apropierea școlilor, având în vedere siguranța copiilor. Primarul Radu Mihaiu a făcut următoarea declarație:

„Peste 50% din accidentele din Sectorul 2 implică pietonii. De aceea facem ceea ce facem: eliberăm trotuarele, construim protecții care să blocheze parcarea în buza intersecțiilor și implementăm soluții care să reducă viteza în zonele cu risc”.

Până în prezent, aproximativ 20 de treceri de pietoni din proximitatea școlilor din Sectorul 2 au fost echipate cu dispozitive de supraînălțare.

Bucureștiul se numără printre cele mai aglomerate capitale din Uniunea Europeană, cu un număr semnificativ de vehicule în oraș. Conform unui studiu efectuat de Institutul Național de Statistică, până la 31 decembrie 2022, în București și Ilfov au fost înregistrate următoarele categorii de vehicule:

  • 38,797 de mopede și motociclete,
  • 1,466,905 autoturisme, autobuze și microbuze,
  • 236,281 de autovehicule pentru transportul mărfurilor,
  • 14,072 de vehicule cu destinație specială (tractoare, remorci, semiremorci).

Aceeași cercetare arată că în anul 2022, în regiunea București-Ilfov, au avut loc un total de 4,401 accidente rutiere, soldate cu rănirea a 4,923 de persoane, iar, din nefericire, 96 de vieți au fost pierdute.

La nivel național, numărul accidentelor de circulație s-a ridicat la 28,010, rezultând în decesul a 1,633 de persoane în cursul anului 2022.

 

Vezi si alte articole...