miercuri, octombrie 4, 2023

În Sectorul 2 vor fi amenajate 5 noi grădini urbane. Care sunt zonele?

Din OrasÎn Sectorul 2 vor fi amenajate 5 noi grădini urbane. Care sunt zonele?

Primăria Sectorului 2 anunță că va amenaja 5 noi grădini urbane în cartierele din sector care se confruntă cu insuficiență de spații verzi. A fost specificată și locația exactă a acestor grădini.

5 grădini urbane noi în cartierele cu penurie de spațiu verde, transmite PS2 pe Facebook.


Primăria Sectorului 2 informează locuitorii că face toate demersurile necesare pentru a transforma sectorul într-un mediu bogat în spații verzi, cu accent pe sănătatea comunității și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

În acest sens, investim în extinderea spațiului verde prin amenajarea a 5 noi grădini publice urbane în Sectorul 2, o iniţiativă menită să ne aducă mai aproape de obiectivul asumat de Sectorul 2 de a deveni un oraş neutru climatic până în 2030, declară PS2.


Aceste grădini urbane publice vor fi amenajate la următoarele adrese din Sectorul 2:

  • Strada Dinu Vintilă nr. 12 (suprafața de 9.126 de metri pătrați)
  • Strada Periș nr. 6 A (suprafața de 796 de metri pătrați)
  • Strada Cumpenei nr. 6 (suprafața de 1.079 de metri pătrați)
  • Strada Tușnad nr. 43 (suprafața de 985 de metri pătrați)
  • Strada Nicolae Zamfir nr. 1 (suprafața de 8.845 de metri pătrați)

Aceste noi grădini publice sunt deosebit de importante pentru locuitorii din cartierele Colentina, Andronache și Tei, dar și pentru trecătorii din zonă. Ele vin în întâmpinarea nevoii de spații verzi, deoarece parcurile existente sunt situate la distanțe considerabile și au o capacitate limitată în raport cu densitatea populației.

Prin acest tip de investiții practic răspundem unei nevoi stringente a locuitorilor din zonă de avea cât mai aproape de casă spații verzi, locuri de joacă pentru copii, zone pentru sport în aer liber sau zone de relaxare, promenadă.


Amenajarea acestor grădini publice va contribui pe termen scurt și mediu la reducerea poluării și la îmbunătățirea calității mediului înconjurător. De asemenea, se va înregistra o îmbunătățire a calității vieții locuitorilor din București care locuiesc în această zonă.

Știm cu toții că expunerea în zone cu vegetație bogată are un rol benefic asupra stării generale de sănătate și contribuie la diminuarea stresului, precizează PS2.


În prezent, terenurile destinate amenajării grădinilor urbane sunt proprietate privată, iar Primăria Sectorului 2 a demarat procedurile de expropriere, prima etapă constând în elaborarea studiilor de fezabilitate.

Vezi si alte articole...