luni, iulie 15, 2024

În Sectorul 3 se implementează calendarul curățeniei

Din OrasÎn Sectorul 3 se implementează calendarul curățeniei

Într-o vizită pe teren ieri, Robert Negoiță a anunțat că va implementa un calendar de curățenie pentru străzile din Sectorul 3 al Capitalei. Acest calendar va informa cetățenii când și unde vor avea loc operațiunile de igienizare, fiind necesar ca mașinile să fie mutate pentru câteva ore.

În București, frecvent observăm străzi acoperite de praf, cu ambalaje și chiștoace de țigări. Pentru a remedia această problemă și pentru a asigura o curățenie temeinică a tuturor străzilor aflate sub administrarea sa, Robert Negoiță a decis implementarea unui calendar al curățeniei.

Scopul principal al acestui calendar este să rezolve problema mașinilor parcate pe trotuar, care împiedică intervențiile de curățare. Primarul Sectorului 3 explică că aceasta este principala piedică în calea unei curățenii eficiente a străzilor, aleilor și parcărilor.

Calendarul va specifica zilele în care se va interveni pe fiecare stradă, precum și intervalul orar în care se va desfășura curățenia. Astfel, șoferii vor fi obligați să mute mașinile în zilele indicate conform programului stabilit.

Iată declarația completă făcută de Robert Negoiță:

„Bună ziua, avem nevoie să facem curățenie și să menținem curățenia în oraș, mai ales în Sectorul 3. Nu e ușor, e un demers necesar, nu simplu, dar ține neapărat să o facem. Uitați cât de greu de este să facem curățenie atunci când sunt și mașinile prezente. Nu poți să dai pe sub ele. De aceea face program de curățenie pe toate străzile, pe toate parcările, pe tot se înseamnă Sectorul 3. Astfel încât să se știe că în fiecare luni, în fiecare marți, avem program de curățenie și în cele două ore pe care le vom comunica sunt timpul necesar în care mașinile trebuie să fie scoase pe locurile lor, să fie lăsat spațiu liber astfel încât să putem intra cu utilajele. Doar așa putem să fim eficienți, doar așa putem să facem cu adevărat curățenie. Chiar dacă vom genera deranj, doar așa poate să funcționeze. Acele suflante cu care ne chinuiam să facem curățenie pe sub mașini sunt de evitat pentru că fac praf, nefiind varianta corectă. La un oraș cât mai curat, pentru că înseamnă sănătate”.

La sfârșitul anului trecut, mai mulți locuitori din Sectorul 3 al Bucureștiului s-au plâns că intervalul orar în care erau anunțați să își mute mașinile nu corespundea cu momentul în care firma de salubritate începea efectiv curățenia.

Această discrepanță i-a determinat pe oameni să piardă mult timp mutând mașinile de colo-colo pentru a evita să fie sancționați cu amenzi.

Vezi si alte articole...