miercuri, februarie 21, 2024

În Sectorul 4 al Capitalei, lifturile vechi din blocurile care se reabilitează energetic vor fi înlocuite cu alte noi

Din OrasÎn Sectorul 4 al Capitalei, lifturile vechi din blocurile care se reabilitează energetic vor fi înlocuite cu alte noi

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, aduce o noutate în blocurile din sectorul său. El anunță că lifturile vechi din blocurile aflate în proces de reabilitare energetică, finanțate din PNRR, vor fi înlocuite cu unele noi și moderne. Primarul a făcut acest anunț pe Facebook, adresându-se locuitorilor din Sectorul 4.

„În acest fel, vom reuși nu doar să avem imobile mai frumoase și mai puțin friguroase în perioada de iarnă, ci le acordăm oamenilor și sprijinul necesar pentru a crește simțitor gradul de siguranță și de confort în fiecare dintre blocurile în care lucrăm!”

Cheltuielile pentru instalarea noilor lifturi nu vor fi suportate de către locatari. Acest beneficiu se va aplica la 106 imobile cu 8 sau 10 etaje, inclusiv unele cu mai multe scări, dintre cele 201 incluse în Programul Național de Redresare și Reziliență.

În total, vor fi instalate 203 lifturi noi în aceste clădiri.

De asemenea, Daniel Băluță a publicat recent imagini cu stadiul lucrărilor de consolidare și modernizare la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din București. El a menționat pe pagina sa de Facebook că instituția de învățământ a sărbătorit 97 de ani de la înființare pe 28 noiembrie.

„Consolidăm și modernizăm Colegiul Național Mihai Eminescu! 📖

Prestigioasa unitate de învățământ împlinește mâine 97 de ani de existență, actul său de constituire fiind semnat de însuși Regele Ferdinand, pe 28 noiembrie 1926! 🖊

De atunci, generații întregi i-au trecut pragul și au dobândit cunoștințe neprețuite. 🎓

Pentru generațiile viitoare avem datoria să cinstim renumele acestei școli și să le creăm copiilor cele mai bune și mai sigure condiții de studiu”.

Primarul Sectorului 4 a anunțat că clădirea în care elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” își desfășurau activitatea înainte de închiderea acesteia a fost clasificată în categoria de risc seismic.

Această informație a fost comunicată de primar în luna aprilie, iar situația reprezintă un context important în procesul de consolidare și modernizare prin care trece instituția de învățământ menționată.

„Trainic, modern și adaptat nevoilor actuale ale elevilor.

Așa va fi Colegiul Național Mihai Eminescu la finalul lucrărilor de consolidare pe care le avem în derulare la una dintre cele mai vechi unități de învățământ”.

Vezi si alte articole...