miercuri, iunie 19, 2024

În weekendul 1-2 iunie, Primăria Sectorului 1 deschide două bazine de înot cu „Zilele Porților Deschise”

Din OrasÎn weekendul 1-2 iunie, Primăria Sectorului 1 deschide două bazine de înot cu „Zilele Porților Deschise”

În weekendul 1-2 iunie, Primăria Sectorului 1 a transmis că va deschide bazinele de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 (Strada Dridu nr. 2) și de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” (Strada Lainici nr. 4-8) în cadrul evenimentului „Zilele Porților Deschise”. Această inițiativă permite tuturor copiilor și adolescenților care învață sau locuiesc în Sectorul 1 să înoate sau să se bălăcească gratuit. Cu toate acestea, se pare că este o ocazie izolată, deoarece bazinele nu sunt deschise în mod obișnuit nici măcar pentru elevii celor două școli, iar Primăria a anunțat că vor fi deschise „la o dată ulterioară”.

„Primăria Sectorului 1 va deschide bazinele de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 (Strada Dridu nr. 2) și de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” (Strada Lainici nr. 4-8), cu ocazia evenimentului „Zilele Porților Deschise”, sâmbătă, 1 iunie, și duminică, 2 iunie

Toți copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, cu domiciliul/reședința în Sectorul 1 sau care învață în școlile din această zonă administrativă vor avea acces gratuit”, a afirmat Primăria Sectorului 1 printr-un comunicat de presă.

Accesul în bazine se realizează pe bază de rezervare, având o capacitate de 210 elevi pe zi per bazin. Pentru a asigura siguranța, intrarea în bazine se va efectua sub supravegherea unui instructor, cu un număr maxim de 30 de copii în fiecare serie. Prima serie va începe la ora 11:00, iar ultima serie va intra în apă la ora 17:00, fiecare sesiune de înot având o durată de 50 de minute. Este necesară prezența la bazin cu 30 de minute înainte de ora programată pentru a permite pregătirea (schimbarea etc.).

Pentru a beneficia de acces gratuit în acest weekend la unul dintre bazinele școlare, copiii și adolescenții trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Sectorul 1 sau să fie elevi la una dintre școlile din sector.

„Programările se înregistrează la numărul de telefon 0757.198.576 până vineri, 31 mai 2024, ora 16.30, sau pe adresa de e-mail comunicare@primarias1.ro, cu menționarea zilei, orei și a bazinului pentru care se optează”, a precizat Primăria S1.

De asemenea, copiii și adolescenții care doresc să participe la acest eveniment trebuie să prezinte un aviz epidemiologic și o adeverință medicală care să ateste că sunt „apți pentru înot”. În plus, aceștia trebuie să fie echipați corespunzător, având asupra lor costum de baie/slip, prosop, șlapi, cască de baie și ochelari pentru înot. Administrația Sectorului 1 va oferi o vizită medicală în cazul în care documentele solicitate lipsesc.

În ceea ce privește deschiderea permanentă a bazinelor, pare că evenimentul din acest weekend servește ca o „probă” sau o „degustare” oferită de Primărie locuitorilor Sectorului 1, deoarece bazinele de înot de la cele două școli vor fi deschise doar pentru acest eveniment și nu sunt disponibile nici măcar pentru elevii care urmează cursurile acestor instituții de învățământ. Primăria Sectorului 1 a menționat că va „anunța” ulterior data la care bazinele vor fi deschise publicului.

Cu toate acestea, autoritățile au publicat anticipat tarifele pentru copiii și adolescenții care învață la alte școli din Sectorul 1 sau care locuiesc în această zonă. Iată lista de prețuri:

  • 10 ședințe = 150 lei/abonament cu valabilitate 3 luni;
  • 12 ședințe = 175 lei/abonament cu valabilitate 4 luni;
  • 16 ședințe = 210 lei/abonament cu valabilitate 6 luni;
  • 1 ședință = 20 lei.

Cât despre culoarele de înot, se percepe un tarif separat pentru fiecare bazin.

Evenimentul a fost anunțat și pe pagina de Facebook „Părinți de Cireșari – Piața Domenii”, la care membrul biroului politic al PNL Sector 1, Daniel-Constantin Ciungu, a răspuns, criticându-l pe primarul de sector, Clotilde Armand, pentru refuzul de a furniza o serie de documente și informații esențiale pentru acest eveniment.

„Până astăzi primarul a refuzat să arate dacă a luat aviz și autorizație ISU si DSP. Nu știm dacă există salvamar, profesori și se pare că nu respectă nici Regulamentul votat in Consiliul Local și nici măcar nu are aprobarea Consiliului de Administrație al unității de învățământ”, a scris Ciungu într-un comentariu.

Vezi si alte articole...