duminică, februarie 25, 2024

Încălţăminte NIKE, posibil contrafăcută, în valoare de 4,8 milioane de lei, descoperită în Portul Constanţa de inspectorii vamali / Marfa, aparţinând unei firme cu seidul în China, se afla într-un container sosit din China

EconomieÎncălţăminte NIKE, posibil contrafăcută, în valoare de 4,8 milioane de lei, descoperită în Portul Constanţa de inspectorii vamali / Marfa, aparţinând unei firme cu seidul în China, se...

”În data de 9 februarie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud – Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Ucraina. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 12.088 bucăţi perechi încălţăminte sport pentru adulţi şi copii susceptibilă de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca NIKE”, a transmis, vineri, Autoritatea Vamală, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 4.800.000 lei.

”În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a mai transmis Autoritatea Vamală.

Instituţia precizează că, deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

 

 

Vezi si alte articole...