miercuri, decembrie 6, 2023

Incendiu, noaptea trecută, în subsolul unei foste fabrici de țigarete din Giulești

Din OrasIncendiu, noaptea trecută, în subsolul unei foste fabrici de țigarete din Giulești

În cursul nopții trecute, a izbucnit un incendiu în subsolul unei foste fabrici de țigarete din zona cartierului Giulești, din București. Echipele de pompieri au intervenit cu 18 autospeciale destinate stingerea incendiilor și aprovizionării cu apă din exteriorul clădirii. Din cauza densității mari a fumului, pompierii nu au putut accesa subsolul și au fost nevoiți să spargă geamurile pentru a evacua fumul și pentru a acționa din afara clădirii. Operațiunea de stingere a fost dificilă din cauza lipsei hidranților în curtea fabricii. Poliția Capitalei a dat următorul comunicat:

„La data de 2 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, se arată în comunicatul Poliției Capitalei”.

În noaptea de luni spre marți (2/3 octombrie), a avut loc o mobilizare semnificativă în curtea unei foste fabrici de țigarete din cartierul Giulești din București.

Acest spațiu este acum folosit ca depozit de probe pentru Poliția Capitalei, conform informațiilor de la antena3.ro. Locuitorii din zonă au indicat că aici sunt stocate mașini confiscate de către instituțiile statului, însă surse din anchetă au sugerat că în subsolul unde a izbucnit incendiul ar putea fi păstrate probe de la toate sectoarele Poliției Capitalei.

Incendiul a avut loc în subsolul unei clădiri cu cinci etaje, iar echipajele de pompieri de la ISU B-IF au desfășurat o intervenție de durată pentru a-l stinge.

Suprafața afectată a fost de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Pompierii au intervenit cu 18 autospeciale de stingere, distribuite pe toate laturile clădirii. Din păcate, în curte nu existau hidranți, ceea ce a necesitat ca salvatorii să aducă apă din exterior cu ajutorul autovehiculelor.

Din cauza densității mari a fumului, pompierii nu au putut pătrunde în subsolul clădirii. Astfel, au fost nevoiți să spargă geamurile pentru a evacua fumul și pentru a acționa din exterior. Din fericire, nu s-au raportat persoane rănite, însă incendiul a generat cantități semnificative de fum.

„Pompierii ISUBIF intervin pentru stingerea unui incendiu care se manifesta in subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinația de depozitate, in str. Boișoara din Capitală, lângă Maternitatea Giulești.

Clădirea are forma dreptunghiulara si se acționează de pe cele 4 laturi cu 10 autospeciale de stingere, la care se adaugă 8 autospeciale care realizează alimentarea cu apa din afara obiectivului.

Suprafata subsolului este de aprox. 3000 mp. Nu sunt victime.

În interior se găsesc materiale combustibile: mase plastice, hârtie, textile”, conform stiripesurse.ro.

Vezi si alte articole...