luni, iulie 15, 2024

Încep lucrările de reabilitare la linia 5, a transmis STB

Din OrasÎncep lucrările de reabilitare la linia 5, a transmis STB

Societatea de Transport București (STB) a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare a liniei 5, pe care circulă tramvaiele cunoscute ca „tramvaiele corporatiștilor”. Primăria Capitalei a atribuit contractul, iar lucrările se vor desfășura în două etape distincte.

STB a informat publicul bucureștean cu privire la începerea lucrărilor de reabilitare a liniei 5. Aceste lucrări nu se vor limita doar la repararea șinelor de tramvai, ci vor implica și modernizarea carosabilului, a sistemului de iluminat public și a substației Nordului. Primăria Municipiului București a atribuit deja contractul pentru aceste lucrări, care se vor desfășura în două etape:

  1. Etapa de proiectare – 4 luni, în timpul sezonului de iarnă, când zilele sunt mai scurte și străzile sunt mai aglomerate.
  2. Etapa de execuție – 8 luni, în sezonul cald, când zilele sunt mai lungi și traficul este mai redus.

Tronsonul pe care vor începe lucrările are o lungime de 4,3 km, de la Șoseaua Ștefan cel Mare până la Podul Băneasa, desfășurându-se pe străzile Barbu Văcărescu și Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a prezentat principalele lucrări care vor fi efectuate pe linia 5 de tramvai, printre care:

  • Lucrări la calea de rulare;
  • Construcția a 18 peroane noi, echipate cu adăposturi pentru călători, borne reflectorizante, garduri de protecție, stâlpi pentru supraveghere video, etc.
  • Înlocuirea completă a elementelor rețelei de contact.
  • Modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului, cu înlocuirea echipamentelor electrice.
  • Lucrări la sistemul de iluminat public, inclusiv mutarea rețelei de iluminat în subteran, cu înlocuirea corpurilor de iluminat cu led.
  • Relocarea semaforizării de pe B-dul Barbu Văcărescu și Strada Alexandru Șerbănescu.
  • Lucrări la rețelele edilitare.

Durata totală a lucrărilor va fi de 12 luni, inclusiv faza de proiectare, iar termenul de garanție va fi de 5 ani.

De asemenea, STB a informat că, la finalul lucrărilor, pe traseul liniei 5 vor fi introduse noile tramvaie Astra Imperio.

„La finalul lucrărilor, STB S.A. va utiliza exclusiv tramvaie noi Imperio, care vor circula pe un traseu modernizat complet”.

Vezi si alte articole...