luni, iulie 15, 2024

Începând cu data de 1 noiembrie 2023, angajații de la metrou vor avea salarii mai mari

Din OrasÎncepând cu data de 1 noiembrie 2023, angajații de la metrou vor avea salarii mai mari

Începând cu 1 noiembrie 2023, angajații de la metrou vor beneficia de creșteri salariale semnificative, cu o majorare de 13%. Ca urmare, salariul mediu net al acestora va depăși suma de 7.400 de lei. Președintele Consiliului de Administrație Metrorex a informat că, după 26 de runde de negocieri, s-a ajuns la un acord comun, iar noul Contract Colectiv de Muncă a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, conform informațiilor de la Gândul.

Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă, și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor, a declarat Mihai Barbu, președinte CA Metrorex, pentru Gândul.

Președintele Consiliului de Administrație al Metrorex a subliniat că noul Contract Colectiv de Muncă de la Metrorex a fost oficial înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Mihai Barbu a mai adăugat că noul CCM nu se limitează doar la creșteri salariale pentru angajații de la metrou:

Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii, sau bonurile de masă.


Așadar, de la 1 noiembrie 2023, salariile angajaților de la Metrorex vor cunoaște o creștere de 13%.

La momentul actual, salariul mediu brut la Metrorex se situează la 11.330 de lei, iar salariul net este de 6.628 de lei. De la 1 noiembrie, salariul mediu brut la Metrorex va ajunge la 12.803 lei, iar salariul net va fi de 7.490 de lei.

Deja începând din luna iunie, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex anunțase că discuțiile cu sindicaliștii, care amenințau cu greva la metrou, erau în desfășurare permanentă:

Bineînțeles că este normal pentru orice om să-și dorească mai mulți bani la salariu, dar nu putem depăși cheltuiala salarială, pentru că este ilegal. Și atunci, în limita cheltuielii salariale, și a bugetului pe care noi îl avem aprobat, prin Hotărâre de Guvern, încercăm să găsim cele mai bune soluții, și pentru companie, dar și pentru angajați, declara Mihai Barbu la acea dată, potrivit Gândul.

Vezi si alte articole...