joi, octombrie 5, 2023

Incident grav, sâmbătă seară, în Capitală. Un bărbat a tras cu un pistol airsoft în geamurile unui autobuz STB

Din OrasIncident grav, sâmbătă seară, în Capitală. Un bărbat a tras cu un pistol airsoft în geamurile unui autobuz STB


În Capitală, sâmbătă seară, a avut loc un incident grav. Un individ a tras cu un pistol airsoft în geamurile unui autobuz STB. Din fericire, nu au fost persoane rănite, dar vinovatul este încă în libertate. În momentul incidentului, autobuzul STB se îndrepta către depou. Acesta s-a petrecut după ora 22:00, în zona Parcului Carol, pe strada Cuțitul de Argint. Șoferul autobuzului de pe linia 116 a auzit un zgomot puternic, deoarece un individ a tras cu un pistol airsoft în geamurile vehiculului.

Geamurile s-au spart imediat, însă proiectilele nu au pătruns în interiorul autobuzului. După atac, atacatorul a dispărut pe străzile Capitalei și nu a fost încă găsit. Șoferul a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Din fericire, nu se aflau pasageri în autobuz, conform observatornews.ro. Armele de tip airsoft sunt considerate neletale și pot fi achiziționate de oricine are peste 18 ani. Cu toate acestea, ele sunt extrem de periculoase. Ele pot fi utilizate doar în spații special amenajate sau în poligoane, în conformitate cu legea.

Oricine încalcă această lege poate fi sancționat contravențional cu amenzi între 2.000 și 5.000 de lei. Utilizarea armelor de tip airsoft în spații publice constituie un caz penal. Dacă aceste arme sunt încărcate cu proiectile de sticlă sau metal, nu pot fi folosite fără aprobare din partea autorităților.

Raul Sabău, șofer: Dacă geamul era deschis, putea să mă nimerească pe mine sau pe prietena mea și la ora asta poate eram, Doamne ferește, desfigurați, potrivit sursei citate.

În ultima perioadă, au avut loc un număr crescut de incidente cu arme airsoft. În luna mai 2023, un medic ginecolog cunoscut de la Maternitatea Polizu din București s-a sinucis tragându-se cu o armă care folosea bile de cauciuc.

Vezi si alte articole...