luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Înfricoșător. Câinii războiului intră în curând în luptă. Cum arată cei mai noi roboți ucigași în acțiune

ExterneÎnfricoșător. Câinii războiului intră în curând în luptă. Cum arată cei mai noi roboți ucigași în acțiune

„Câinii războiului” ar putea intra, în curând, în luptă. Armata Chinei și-a arătat „câinii” de luptă roboți echipați cu mitralieră, la începutul celor mai mari exerciții cu forțele cambodgiene.

Câinii războiului intră în curând în luptă. Peste 2.000 de militari, inclusiv 760 de militari chinezi, participă luna aceasta la un centru de antrenament îndepărtat din centrul provinciei Kampong Chhnang și pe mare în largul provinciei Preah Sihanouk.

Este vorba de exercițiul Golden Dragon și 14 nave de război – trei din China – două elicoptere și 69 de vehicule și tancuri blindate și include exerciții cu foc real, anti-terorism și salvare umanitară, scrie taipeitimes.com

Potrivit publicației citate, în cazdrul exercițiului au fost fost testați așa-numiții „robodogs” – roboți cu patru picioare controlați de la distanță, cu puști automate montate pe spate.

În deschiderea exercițiilor, comandantul șef al forțelor armate cambodgiene, Vong Pisen, a spus că acestea vor „îmbunătăți capacitățile” celor două armate în lupta împotriva terorismului.

Liderul armatei a mai spus că nu va permite niciodată o bază militară străină pe teritoriul Cambodgiei.

Vezi si alte articole...