sâmbătă, iulie 20, 2024

Înotătorul Robert Glință şi-a anunțat retragerea la 25 de ani: „E timpul să am grijă de sănătatea mea”

SportÎnotătorul Robert Glință şi-a anunțat retragerea la 25 de ani: „E timpul să am grijă de sănătatea mea”

Robert Glință a anunțat marți, 17 ianuarie, într-o postare în limba engleză pe Facebook, că se retrage din activitatea competițională, afirmând că „resursele sunt epuizate și este timpul să mă ocup și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spiritual”.

„A sosit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport mi-a învățat atât de multe și m-a făcut să devin o ființă umană mai evoluată, așa cum sunt astăzi”, a scris Robert Glință pe Facebook, în limba engleză.

Și a continuat: „Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dedicare, ambiție prin muncă grea pentru a atinge un obiectiv și a depăși adversitățile și obstacolele, a crescut rădăcini adânci în mine care vor rămâne pentru totdeauna cu mine. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat de-a lungul timpului”.

El a mulțumit „tuturor prietenilor și fanilor” pentru sprijinul acordat de-a lungul carierei și pentru că au crezut în el „indiferent de situație”.

În final, Robert Glință a explicat motivul retragerii din înotul de performanță la vârsta de 25 de ani: „Resursele sunt epuizate și este timpul să mă ocup și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că, până la urmă, sunt doar o altă ființă umană. A sosit momentul să fac un pas înapoi din înotul competitiv”.

Robert Glință are în palmares 8 medalii la Europene și Mondiale, dintre care cea mai prețioasă este medalia de aur obținută la Campionatele Europene din 2020 de la Budapesta, în proba de 100 de metri spate. El a cucerit restul de 7 medalii astfel: trei de argint și trei de bronz la Campionatele Europene, plus una de bronz la Campionatele Mondiale.

Vezi si alte articole...