sâmbătă, aprilie 20, 2024

Instalațiile Patriot au ajuns deja în Ucraina, susține ministrul polonez al Apărării

ExterneInstalațiile Patriot au ajuns deja în Ucraina, susține ministrul polonez al Apărării

Ucraina a primit deja sistemele Patriot și primele tancuri Leopard din Poloniei, a declarat ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

Ucraina, înarmată cu sistemul Patriot

Potrivit acestuia, de la începutul războiului, Polonia a oferit Ucrainei asistență militară în valoare de 2,2 miliarde de euro și va continua să o acorde și pe viitor, scrie BBC.

„Trebuie să subliniez în mod deosebit că datorită eforturilor depuse de Polonia, bateriile Patriot sau primele tancuri Leopard, printre altele, au ajuns deja în Ucraina”, a spus ministrul într-un interviu pentru ziarul spaniol Razon.

Faptul că Ucraina va fi dotată cu sisteme americane avansate de rachete antiaeriene „Patriot” a devenit cunoscut la sfârșitul anului trecut. Cuvintele ministrului polonez sunt primul indiciu că aceste sisteme complexe sunt deja în Ucraina.

În ceea ce privește furnizarea de avioane de luptă, potrivit ministrului polonez, deciziile în această problemă ar trebui luate la un nivel aliat mai larg.

Întrebat cât timp poate continua războiul, ministrul a spus: „Mă tem că este o chestiune de luni, nu de săptămâni”. Mariusz Blaszczak a mai spus că crede că curajul și dăruirea cu care ucrainenii luptă pentru libertatea țării lor, împreună cu sprijinul întregii lumi libere, vor duce la finalul dorit al acestui război – victoria Ucrainei, deoarece este singura opțiune corectă.

Vezi si alte articole...