miercuri, mai 31, 2023

Iohannis: Salut anunţul făcut de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Summitul G7, cu privire la sprijinul SUA şi Japoniei , al partenerilor Coreea de Sud şi Emiratele Arabe Unite pentru proiectul reactoarelor modulare mici

EconomieIohannis: Salut anunţul făcut de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Summitul G7, cu privire la sprijinul SUA şi Japoniei , al partenerilor Coreea de Sud şi...

”Salut anunţul făcut astăzi de Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Summitul G7, cu privire la sprijinul SUA şi Japoniei , al partenerilor Coreea de Sud şi Emiratele Arabe Unite de până la 275 de milioane de dolari pentru proiectul reactoarelor modulare mici (SMR) din România, precum şi Scrisorile de interes din partea US EXIM and U.S. International Development Finance Corporation pentru un sprijin suplimentar de până la 4 miliarde de dolari pentru implementarea proiectului”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

El afirmă că aceste iniţiative reprezintă un sprijin esenţial pentru obiectivul României de a se situa în prima linie a dezvoltării infrastructurii revoluţionare a energiei nucleare. 

”mplementarea proiectului  SMR în parteneriat cu SUA va permite producţia de energie curată şi va spori securitatea energetică”, conchide Iohannis.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro