sâmbătă, iulie 20, 2024

Iridex a închis groapa de gunoi din Chiajna

EconomieIridex a închis groapa de gunoi din Chiajna

Locuitorii din Vestul Bucureștiului vor respira un aer mai bun după ce IRIDEX a finalizat lucrările la groapa de gunoi din și din Chiajna. Mai exact, compania a comunicat că Depozitul de deșeuri Chiajna – obiectiv al Primăriei Municipiului București – a fost anvelopat și închis definitiv, în totalitate.

 

Primele celule care și-au atins capacitatea de depozitare – celulele 1-5 au fost închise definitiv în decembrie 2017, iar celulele 6-7 au fost închise definitiv în această săptămână.

Vezi și Arde o groapă de gunoi la 40 km de București

Astfel, după aproximativ 22 ani de funcționare, Depozitul este închis, anvelopat și asigură o securitate deplină în ceea ce privește protecția mediului și sănătatea populației. Instalații de înaltă performanță asigură controlul factorilor de mediu, astfel încât zona să fie una curată, fără impact nefavorabil asupra mediului și a cetățenilor. În prezent se desfășoară activitatea de monitorizare post-închidere, în conformitate cu legislația în domeniu, pe o perioadă de minim 30 ani.

Depozitul de deșeuri Chiajna este un exemplu de bune practici, care a funcționat în permanență cu respectarea autorizațiilor de mediu și a legislatiei în domeniu. Toate reclamațiile privind unele activități posibil neconforme făcute de-a lungul timpului s-au dovedit a fi nefondate. Confirmarea funcționării în perfectă legalitate s-a făcut prin expertize de mediu, măsurători etc. dispuse în instanțe sau de autorități ale statului.

Vezi și Grupul Iridex a ajuns la 25 de ani de existență

De-a lungul anilor, Depozitul de deșeuri Chiajna a contribuit la promovarea noilor soluții tehnologice și la dezvoltarea metodelor avansate de gestionare a deșeurilor. Activitatea sa a servit drept punct de referință chiar și pentru autoritățile de mediu, cum ar fi GNM (Garda Națională de Mediu) și APM (Agenția pentru Protecția Mediului), care au adoptat tehnologii inovatoare și au implementat practici noi în domeniul gestionării deșeurilor, influențând în mod pozitiv progresele din acest sector.

Depozitul a fost înființat în 1999, când Bucureștiul era un oraș plin de deșeuri, în urma unei proceduri de licitație internațională publică, licitație câștigată de IRIDEX GROUP SRL. Depozitul de deșeuri împreună cu celelalte facilități adiacente au constituit un Centru Integrat de Management al Deșeurilor, cu activități ce reprezintă verigi ale economiei circulare – compostare, sortare, tratare deșeuri din construcții etc.

Vezi si alte articole...