joi, februarie 22, 2024

Irlanda | Dansatorilor transgender li se permite să concureze la categorii care se potrivesc cu identitatea lor

MedicalIrlanda | Dansatorilor transgender li se permite să concureze la categorii care se potrivesc cu identitatea lor

Dansatorii transgender irlandezi pot concura în categorii care se potrivesc cu identitatea lor de gen. Decizia a fost luată de An Coimisiún Le Rincí Gaelacha (CLRG). Organul de conducere al dansului irlandez a luat hotărârea în urma unor sfaturi juridice și dezbateri, potrivit Irish Independent.

La sfârșitul anului trecut, un transgender din SUA s-a calificat pentru a concura la campionatul mondial din 2024.

Succesul dansatorului a stârnit unele plângeri din partea părinților. De asemenea, a stârnit dezbateri în cadrul lumii dansului irlandez. În trecut, acesta a mai concurat la concursuri destinate bărbaților.

Unii au înaintat cereri către membrii CLRG menite să interzică băieților și fetelor transgender să concureze în categorii care se potrivesc cu identitatea lor de gen.

Într-un memoriu adresat membrilor săptămâna aceasta, președintele CLRG, Sandra Connick, a spus că în ultimele săptămâni „au avut loc discuții interne și externe considerabile cu privire la eligibilitatea dansatorilor transgender de a participa la competiții care se aliniază cu identitatea lor de gen”.

„CLRG se angajează să creeze un mediu sigur și incluziv pentru fiecare dansator din comunitatea noastră”, a spus ea.

„Cu toate acestea, înțelegem că problema este un subiect dezbinător care generează opinii puternice. CLRG a ascultat opiniile tuturor profesorilor, dansatorilor și părinților. De asemenea, a căutat consiliere profesională juridică, reputațională și organizarea echitabilă cu privire la subiect.”, a mai zis Connick.

Nicio șansă pentru normalitate

Cererile care urmăreau să oblige dansatorii să concureze în categoria care corespunde sexului lor biologic și să stabilească o categorie separată pentru dansatorii „non-cis”, inclusiv interpreții transgender, au fost respinse prin vot majoritar.

„Politica CLRG a permis întotdeauna dansatorilor să concureze în funcție de identitatea lor de gen”, a spus Connick.

CLRG elaborează acum o nouă politică de incluziune, egalitate și diversitate pentru a reflecta poziția sa față de dansatorii transgender. Aceasta va fi votată în cadrul ședinței anuale din mai.

Vezi si alte articole...