miercuri, mai 29, 2024

Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza

ExterneIsraelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza.

Loviturile sunt necontenite de aproximativ 30 de minute, a precizat această corespondentă cu puţin înainte de orele 19.00 GMT, relatează o corespondentă a agenţiei France Presse, potrivit Agerpres.

Armata israeliană a reiterat luni seară apelul la evacuare lansat dimineaţa locuitorilor din cartierele estice ale oraşului Rafah, precizând că această evacuare este un preludiu al unei operaţiuni „terestre” în această localitate devenită refugiu pentru peste un milion de palestinieni la marginea de sud a Fâşiei Gaza sub asediu.

Israelul va trimite o delegaţie la mediatori, după anunţul Hamas privind armistiţiul

Israelul a anunţat luni seară trimiterea în curând a unei delegaţii la mediatori, după ce Hamas a acceptat o propunere de armistiţiu prezentată de Qatar şi Egipt, continuându-şi, însă, operaţiunile la Rafah pentru a „exercita o presiune militară” asupra mişcării palestiniene, relatează AFP.

„Israelul va trimite o delegaţie (…) la mediatori pentru a epuiza posibilităţile de a ajunge la un acord” de armistiţiu, „chiar dacă propunerile Hamas sunt departe de cerinţele esenţiale” israeliene, a indicat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

Textul a adăugat că „cabinetul de război a decis continuarea operaţiunii la Rafah pentru a exercita o presiune militară asupra Hamas”.

Vezi si alte articole...