luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Jill Biden și Carmen Iohannis, apariție inedită. Ce i-a transmis Prima Doamnă a Americii

ExterneJill Biden și Carmen Iohannis, apariție inedită. Ce i-a transmis Prima Doamnă a Americii

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite, a postat o imagine inedită alături de Carmen Iohannis, iar în textul atașat îi mulțumește pentru vizita sa la Casa Albă.

Jill Biden și Carmen Iohannis, apariție inedită

Jill Biden a scris pe rețele de socializare: „Carmen, a fost minunat să te avem la Casa Albă”. De asemenea, Prima Doamnă a Statelor Unite a amintit de vizita sa în România.

„Carmen, a fost minunat să te avem la Casa Albă după ce, în urmă cu doi ani, m-ai primit cu amabilitate în România. Nu voi uita niciodată când am văzut cum tu și poporul român v-ați deschis brațele pentru refugiații care fugeau din Ucraina. A fost, și încă este, cu adevărat impresionant”, a scris Jill Biden.

Jill Biden

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis sunt într-ovizită în SUA

Joe Biden l-a primit pe Klaus Iohannis la Casa Albă marți, pentru a sărbători împreună 20 de ani de când România este membră a NATO. Președintele Biden i-a mulțumi președintelui Iohannis pentru că „a găzduit militari americani în România și a recunoscut numeroasele contribuții pe care România, un aliat NATO de neclintit, le-a adus la securitatea pe flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre”.

„Bine ați revenit la Casa Albă!…Îmi aminteam cu câteva clipe înainte să intrați că pe vremea când eram senator, cu… 18 ani în urmă, am luptat din răsputeri pentru aderarea României la NATO, iar voi ați depășit toate așteptările”, i-a spus Joe Biden lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Washington, D.C., cu Președintele Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson.

Jill Biden
Președintele României a transmis aprecierea pentru atenția arătată de legislativul american, în special Camera Reprezentanților, pentru cooperarea cu România și cu alte state europene în promovarea securității și prosperității euroatlantice.

Klaus Iohannis a salutat adoptarea de către Congresul SUA a pachetului de asistență pentru Ucraina, care se adaugă sprijinului oferit de UE și de statele europene și care va avea o contribuție consistentă la prezervarea ordinii internaționale bazată pe reguli.

Vezi si alte articole...