miercuri, mai 29, 2024

Joe Biden a felicitat România la întâlnirea cu Iohannis: „Ați depășit toate așteptările”

ActualitateJoe Biden a felicitat România la întâlnirea cu Iohannis: „Ați depășit toate așteptările”

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns la Casa Albă, marți. Joe Biden a mulțumit României și a spus că am depășit toate așteptările.

Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru activitatea României în cadrul NATO, după 20 de ani de la aderarea țării noastre. „Domnule președinte, bine ați venit.

Joe Biden a felicitat România la întâlnirea cu Iohannis: „Ați depășit toate așteptările”
Ați depășit toate așteptările de acum 20 de ani când v-ați alăturat NATO.

Vă mulțumim pentru toate lucrurile pe care le faceți ca parte a Alianței”, a spus Biden.

Cei doi președinți se află în Biroul Oval de la Casă Albă. „Am încercat nu doar să fim membri NATO, ci și să lucram la relațiile bilaterale. România încearcă să facă tot ce poate mai bine pentru a împiedica Rusia să câștige războiul (n. red. – din Ucraina)”, a spus Klaus Iohannis

În timpul întâlnirii de la Casa Albă, vor fi discutate teme prioritare ale agendei internaționale și bilaterale. Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi șefi de stat îl va ocupa situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic.

Dialogul la nivel înalt va fi o bună oportunitate pentru ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și reconfirmarea relațiilor bilaterale privilegiate dintre cele două state și a cooperării
multisectoriale.

Vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea rolului României ca furnizor de securitate și actor activ în gestionarea crizelor internaționale și respectat de către partenerii Alianței Nord-Atlantice.

Vezi si alte articole...