marți, iunie 6, 2023

Joe Biden nu va fi de acord cu un acord bipartizan referitor la plafonul datoriilor SUA doar în termenii republicanilor

EconomieJoe Biden nu va fi de acord cu un acord bipartizan referitor la plafonul datoriilor SUA doar în termenii republicanilor

Vorbind la o conferinţă de presă la Hiroshima, în Japonia, Biden a spus că va vorbi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, în drum spre casă, despre negocieri, dar a subliniat că o neîndeplinire a obligaţiilor a de plată a datoriilor de către SUA ar avea consecinţe ”grave”, iar acest lucrur nu este o opţiune.

„Este timpul ca republicanii să accepte că nu există un acord bipartizan care să fie încheiat doar în condiţiile lor partizane. Trebuie să se mişte şi ei”, a spus Biden.

Preşedintele democrat a spus că crede că are autoritatea de a invoca al 14-lea amendament la Constituţia SUA pentru a ridica plafonul datoriei fără Congres, dar nu este sigur că o astfel de acţiune ar putea fi luată la timp pentru a preveni o neîndeplinire a obligaţiilor.

Biden, se află în Japonia pentru summitul Grupului celor şapte (G7), a solicitat apelul telefonic cu McCarthy după ce echipa sa de negocieri l-a informat despre stadiul discuţiilor care s-au întrerupt vineri fără semne de progres, potrivit unui oficial de la Casa Albă.

Mai sunt mai puţin de două săptămâni înainte de 1 iunie, când Departamentul Trezoreriei a avertizat că guvernul federal ar putea fi în imposibilitatea de a-şi plăti toate datoriile.

Acest lucru ar declanşa un default care ar putea provoca haos pe pieţele financiare şi ar putea creşte ratele dobânzilor.

Biden a spus că încă mai crede că ar putea ajunge la un acord cu republicanii, dar nu poate garanta că republicanii nu vor forţa un default ”făcând ceva scandalos”.

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro