luni, iulie 22, 2024

Joi, 27 iunie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, invită bucureștenii la o dezbatere privind regulamentul parcărilor de reședință

Din OrasJoi, 27 iunie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, invită bucureștenii la o dezbatere privind regulamentul parcărilor de reședință

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, îi invită pe bucureșteni la o dezbatere despre regulamentul parcărilor de reședință, care va avea loc joi, 27 iunie, la ora 17:00, la sediul instituției de pe Calea Dudești. Aceasta va include discuții despre modificările propuse pentru Regulamentul Parcărilor de Reședință.

„Așteptăm astfel ideile dumneavoastră, în cadrul unui dialog constructiv, față în față”.

Persoanele interesate sunt invitate să participe la dezbaterea care va avea loc în Sala de Consiliu, etajul 1, la sediul Primăriei Sectorului 3, situat pe Calea Dudești nr. 191. Primăria Sectorului 3 intenționează să modifice Articolul 39 din regulamentul parcărilor, propunând ca staționarea autovehiculelor mai mult de 3 zile în parcările de tip Park&Ride să fie sancționată cu o amendă cuprinsă între 500 și 1000 de lei, iar mașinile vor fi ridicate, după caz. În cazul construirii unei noi parcări de tip Park&Ride în Sectorul 3, șoferii vor putea parca gratuit pentru o perioadă limitată de timp, dar aceasta nu trebuie să depășească trei zile.

Utilizarea locurilor de parcare va fi posibilă doar după semnalizarea în teren cu panouri informative privind gratuitatea și afișarea distinctivă în GIS. Varianta actualizată a regulamentului privind gestionarea locurilor din parcările de reședință poate fi consultată AICI.

În aprilie 2024, Primăria Sectorului 3 a anunțat deschiderea unei noi parcări de tip Park&Ride, cu 500 de locuri disponibile și acces gratuit. Această parcare este destinată locuitorilor din partea de est a Bucureștiului care doresc să evite intrarea cu mașinile în oraș, permițându-le să își lase vehiculele aici și să călătorească cu metroul de la stația Pantelimon.

Robert Negoiță a declarat următoarele:

„Prin conceptul park&ride împrumutat din marile orașe europene am creat o facilitate pentru cei care fac naveta în Capitală sau locuiesc în zonele rezidențiale. În acest fel răspundem nevoii cetățenilor care își lăsau mașinile în apropierea stației de metrou și își continuau drumul cu mijloacele de transport în comun”.

Vezi si alte articole...