luni, aprilie 15, 2024

JPMorgan va plăti sancţiuni civile de aproximativ 350 de milioane de dolari pentru nereguli în raportarea unor tranzacţii

EconomieJPMorgan va plăti sancţiuni civile de aproximativ 350 de milioane de dolari pentru nereguli în raportarea unor tranzacţii

Într-un răspuns la întrebările guvernamentale cu privire la procesele sale de tranzacţionare, JPMorgan a spus că anumite date de tranzacţionare şi comenzi prin unitatea sa de Corporate and Investment Bank nu au fost introduse în platformele sale de supraveghere a comerţului.

”În timp ce lacunele identificate reprezintă o fracţiune din activitatea totală a Corporate and Investment Bank (CIB), decalajul de date dintr-un loc, care a constat în mare parte din activitatea de acces sponsorizat al clienţilor, a fost semnificativ”, a spus banca în documenhtul depus la autorităţile de reglementare.

Cu toate acestea, JPMorgan ”nu a identificat nicio conduită greşită a angajaţilor, prejudiciu adus clienţilor sau pieţei”.

Banca se aşteaptă ca penalităţile de 350 de milioane de dolari să rezolve problema cu două autorităţi de reglementare din SUA, fără a preciza care agenţii au fost implicate.

JPMorgan se află în ”negocieri avansate” cu un al treilea organism de reglementare, care ar putea să nu ducă la o rezolvare, a adăugat acesta.

 

Vezi si alte articole...