sâmbătă, iulie 20, 2024

Jucătoarea italiană de tenis Camila Giorgi riscă închisoarea, după ce doctorul ei a declarat că a vaccinat-o „la chiuvetă”

SportJucătoarea italiană de tenis Camila Giorgi riscă închisoarea, după ce doctorul ei a declarat că a vaccinat-o „la chiuvetă”

Doi doctori sunt acuzați în Italia că au vaccinat „la chiuvetă”, adică au dat certificatele verzi unor persoane și au aruncat vaccinurile anti-Covid la toaletă. Printre cei care au beneficiat de imunizarea fictivă sunt jucătoarea italiană de tenis Camila Giorgi, 31 de ani, locul 66 în clasamentul WTA, și familia ei, relatează Corriere del Veneto.

„Sunt profund șocat și regretat pentru acțiunile mele”. Așa începe lunga mărturisire a Daniellei Grillone Tecioiu, 57 de ani, doctorița din Vicenza, născută în România, arestată în februarie anul trecut sub acuzația că a vaccinat fictiv sute de persoane, între care antreprenori, polițiști și VIP-uri.

Medicii Daniella Grillone Tecioiu și Erich Volker Goepel au fost arestați în urma unui dosar al Procuraturii din Vicenza, în care au fost anchetați pentru fapte contrare îndatoririlor de serviciu, fals în acte publice și delapidare.

La zece luni distanță, s-a aflat că pe lista clienților lui Grillone Tecioiu s-au aflat și jucătoarea de tenis Camila Giorgi, mama, tatăl și frații ei. Sportiva riscă între trei luni și doi ani de închisoare.

„Familia Giorgi se află de mult timp în grija mea. Camila suferea de așa-numitul «cot de tenis». Cu puțin timp înainte de începutul verii, Camila a venit să mă întrebe dacă poate obține certificate false ale tuturor vaccinurilor obligatorii, precum și al vaccinului Covid. Pot confirma cu certitudine absolută că niciunul dintre vaccinurile pentru familia Giorgi nu a fost administrat”, a declarat medicul, care a pretins că, în acest caz, nu a primit nicio plată.

Activitatea ilicită a durat câteva luni, până când conducerea unității din Vicenza a raportat poliției că medicul înregistra „și 140 de doze la fiecare patru zile, ajungând chiar la 193 de doze între 25 și 29 octombrie 2021”

Camila Giorgi, învingătoare anul trecut în WTA 1000 Finals din Canda, se află acum în Australia, unde va juca la Adelaide împotriva Soranei Cîrstea (32 de ani, 45 WTA), sâmbătă, 7 ianuarie, de la 1.30.

Foto: EPA

Vezi si alte articole...