duminică, februarie 25, 2024

Justiţia din SUA interzice din nou Apple comercializarea ceasurilor cu senzori pentru măsurarea oxigenului din sânge

EconomieJustiţia din SUA interzice din nou Apple comercializarea ceasurilor cu senzori pentru măsurarea oxigenului din sânge

Interdicţia ar putea complica operaţiunile Apple şi ar putea afecta vânzările sale.

Decizia este o lovitură pentru Apple, care a fost forţată anterior să elimine cele mai recente dispozitive Apple Watches din magazinele sale din SUA, pentru câteva zile, în decembrie.

Apple ar putea fi forţată să elimine o funcţie a senzorului pentru oxigenul din sânge de pe cele mai recente modele de dispozitive ale sale, pentru a menţine ceasurile inteligente pe piaţa din SUA.

Curtea de Apel pentru Circuitul Federal din SUA a respins o moţiune a Apple şi a ridicat o suspendare provizorie care a permis anterior reluarea vânzărilor de Apple Watch 9.

”Nu ajungem la nicio concluzie cu privire la fondul recursului”, a spus instanţa.

Interdicţia provine dintr-o dispută de proprietate intelectuală cu Masimo, o companie producătoare de de dispozitive medicale.

În octombrie, Comisia pentru Comerţ Internaţional a constatat că senzorii pentru oxigenul din sânge ai Apple au încălcat proprietatea intelectuală a lui Masimo.

Masimo a susţinut că Apple i-a angajat pe câţiva dintre directorii săi de top şi ş-a copiat tehnologia după ce a refuzat un parteneriat.

 

Vezi si alte articole...