duminică, mai 26, 2024

Kadîrov: „Apăsăm butonul! Noi vom merge în rai, iar ei în iad”

ExterneKadîrov: „Apăsăm butonul! Noi vom merge în rai, iar ei în iad”

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, lansat un mesaj amenințător în care spune că sub nicio formă Rusia nu poate pierde războiul deoarece este o mare putere nucleară.

Ramzan Kadîrov este un om de mare încredere pentru Vladimir Putin, iar acum vrea o lovitură nucleară și un „mare jihad” împotriva Ucrainei. Liderul Ceceniei a transmis aceste amenințări extrem de grave pe Telegram, şi spune că Rusia nu poate pierde în Ucraina, deoarece ar fi de ajuns o simplă apăsare de buton.

„Rusia este o mare putere nucleară. Rusia nu poate pierde niciodată în nicio luptă. Putem apăsa butonul – și salam alaikum! Vom merge în rai și ei vor merge în iad”, a declarat liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov.

Ramzan Kadîrov conduce prin represiune și frică

Ramzan Kadîrov guvernează în numele lui Putin şi are putere absolută în Cecenia. Sub domnia sa, capitala Groznîi, care a fost aproape în întregime distrusă de bombardamentele ruseștii, a fost reconstruită de la zero. Banii Moscovei s-au revărsat în regiune fără limite.

Liderul cecen conduce prin represiune și frică printr-o organizație paramilitară, care face parte din garda națională a Rusiei, dar acționează efectiv ca miliția sa privată.

Kadîrov a construit, de asemenea, un cult formidabil al personalității, în parte prin valorificarea rețelelor sociale. El împărtășește adesea fotografii în care se antrenează în sală, pozând cu tigri, petrecând cu celebrități precum Mike Tyson sau Jean-Claude Van Damme, și prin postări care îi amenință pe adversarii politici.

Putin a spus că nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a negat că ar avea vreo intenție de a folosi arme nucleare în Ucraina, dar a descris conflictul de acolo ca parte a presupuselor eforturi ale Occidentului de a-și asigura dominația globală, despre care el a insistat că sunt sortite eșecului.

Vorbind la o conferință a experților internaționali în politică externă, Putin a spus că este inutil ca Rusia să lovească Ucraina cu arme nucleare. „Nu vedem că ar fi nevoie de asta”, a spus Putin. „Nu are rost, nici politic, nici militar”.

Putin a spus că un avertisment anterior despre disponibilitatea sa de a folosi „toate mijloacele disponibile pentru a proteja Rusia” nu a avut de-a face cu armele nucleare, ci a fost doar un răspuns la declarațiile occidentale despre posibila lor utilizare a armelor nucleare.

De asemenea, liderul rus a susținut că politicile occidentale vor genera mai mult haos, adăugând că „cel care seamănă vânt va culege furtună”.

Vezi si alte articole...