miercuri, octombrie 4, 2023

Kievul a fost atacat cu rachete! Informație de ultimă oră despre ce se întâmplă în Ucraina

ExterneKievul a fost atacat cu rachete! Informație de ultimă oră despre ce se întâmplă în Ucraina

Apărarea antiaeriană de la Kiev a intrat în funcțiune miercuri dimineață, respingând un atac cu rachete al Rusiei. De asemenea, rușii au lansat un atac cu drone în regiunea Odesa, o persoană pierzându-și aici viața.

Atac cu rachete asupra Kievului

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au fost angajate, miercuri dimineaţa devreme, în respingerea unui atac aerian rusesc asupra Kievului. Potrivit administraţiei locale, citate de Reuters, toate rachetele au fost doborâte înainte de a ajunge la ţinte.

Rusia a lansat ,miercuri dimineaţă, un atac cu rachete asupra Kievului, sistemele de apărare antiaeriană ale ţării doborând toate rachetele înainte ca acestea să ajungă la ţinte.

Martorii au auzit mai multe explozii care au sunat ca şi cum sistemele de apărare antiaeriană ar fi fost desfăşurate în jurul orei 05:50 a.m. (02:50 GMT), când au fost emise alerte de raid aerian pentru toată Ucraina, înainte de a fi anulate aproximativ o oră mai târziu.

„Un alt atac cu rachete al inamicului asupra unui oraş paşnic cu scopul de a ucide populaţia civilă şi de a distruge infrastructura”, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El a adăugat că, potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat distrugeri în Kiev şi nici victime.

Dimensiunea atacului, care, potrivit lui Popko, a implicat rachete de diferite tipuri, nu a fost cunoscută imediat.

Un atac cu drone a avut loc și la Izmail

De asemenea, un atac cu drone al Rusiei a avut loc miercuri devreme, asupra portului dunărean Izmail din regiunea Odesa. O persoană a fost ucisă și a fost avariată infrastructura, a declarat guvernatorul regiunii pe aplicația de mesagerie Telegram.

În timpul atacului de aproape trei ore, mai multe instalații agricole și portuare au fost avariate și s-au înregistrat mai multe incendii, a declarat guvernatorul Oleh Kiper.

„Un angajat al unei întreprinderi agricole, care a fost grav rănit, a murit la spital”, a declarat Kiper.

Pe de altă parte, armata ucraineană a raportat marți progrese și o apărare solidă de-a lungul liniilor de front în războiul său cu Rusia, care durează de 18 luni. Moscova a recunoscut „tensiuni” în sectorul sudic, dar consideră campania Kievului drept un eșec.

Ucraina a lansat o contraofensivă în iunie acest an, pentru a recupera teritoriile cucerite de Rusia, dar s-a luptat să străpungă liniile rusești bine înrădăcinate și s-a confruntat cu critici tot mai mari în mass-media din occident, care i-a reproșat că își concentrează forțele în locuri nepotrivite.

Vezi si alte articole...