luni, aprilie 15, 2024

Kievul îşi reiterează încrederea în aliatul american şi se declară convins că SUA nu îl vor abandona. Şmîhal anunţă la un forum, la Kiev, că Ucraina aşteaptă să primească 11,8 miliarde de dolari de la Washington în 2024

EconomieKievul îşi reiterează încrederea în aliatul american şi se declară convins că SUA nu îl vor abandona. Şmîhal anunţă la un forum, la Kiev, că Ucraina aşteaptă să primească...

”Suntem profund convinşi că Statele Unite nu vor abandona Ucraina în privinţa susţinerii financiare şi militare”, şi-a exprimat speranţa Denîs Şmîhal la un forum, la Kiev, consacrat marcării a doi ani de la invazia rusă, la 24 februarie 2022.

Kievul se aşteaptă să primească în 2024 de la Washington 11,,8 miliarde de dolari, a anunţat el.

”Acesta este lucrul asupra căruia ne-am pus de acord, acesta este lucrul care ne va ajuta să acoperim deficitul financiar. Şi suntem profund convinşi că Statele Uite nu vor lăsa Ucraina singură în privinţa susţinerii financiare şi înarmării armatei, pentru că sunt combinate într-un singur pachet”, a declarat Şmîhal, citat de CNN.

Premierul ucrainean răspundea astfel CNN, care l-a întrebat cât de convins este că Congresul american va ajuta Ucraina.

Congresmenii de la Washington au eşuat până în prezent să se înţeleagă asupra finanţării în continuare a Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, care a intrat în al treilea an.

Senatul american a adoptat la începutul lui februarie un program de ajutor străin destinat Ucrainei şi Israelului, însă Camera Reprezentanţilor, în care republicanii sunt majoritari, nu vrea să supună textul la vot.

Decizia Senatului american ”ne dă mari speranţe”, a subliniat Şmîhal la acest froum, ”Ucraina 2024”, organizat de către Guvern şi la care participă oficiali de rang înalt.

”Suntem foarte dependenţi de ajutorul Statelor Unite sub forma unui pachet de susţinere militară şi financiară. Aşadar, aşteptăm ca Congresul să ia o decizie”, a subliniat Denîs Şmîhal.

Vezi si alte articole...